Trill Zsolt és Törőcsik Mari

Szarvassá változott fiú az Urániában

Bemutatták A szarvassá változott fiú című filmet, amelyet Vidnyánszky Attila rendezett Juhász Ferenc versének felhasználásával. Az Uránia moziban tartott bemutatón részt vett Töröcsik Mari, a Nemzet Művésze és a Nemzet Színésze és Juhász Ferenc kétszeres Kossuth-díjas költő, aki szintén a Nemzet Művésze.
A költő művéből, melyet Bartók Béla zenéje ihletett, Vidnyánszky Attila korábban színházi előadást rendezett 2003-ban. Ezt követően készítette el a cselekmény forgatókönyv változatát. A november 25-én bemutatott filmes és színházi „nyelvet" ötvöző új műbe a rendező beleszőtte saját és kárpátaljai társulata történetét, a beregszászi színház viszontagságait, gyönyörűségeit és sikereit. Üzenet, amelyet a „szarvassá változott fiú" küld a „titkok kapujából" – az az egy, aki feljut a kapuba, visszanéz és megüzeni a jó hírt.
A film bemutatóján Juhász Ferenc és Töröcsik Mari mellett megjelent, Vidnyánszky Attila, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója; Trill Zsolt, érdemes és kiváló művész; Szőcs Géza, kormánybiztos, korábbi kulturális államtitkár és Halász János, országgyűlési képviselő, korábbi kulturális államtitkár, a Magyar Művészeti Akadémia felügyelő testületének elnöke is.
A filmet 2011 szeptemberében, 21 forgatási napon vették fel, Debrecenben és környékén. A Csokonai és a Latinovits Színházban, egy debreceni lakásban és a város környéki tanyavilágban is zajlottak felvételek.
2014. november 26.