Virtuálisan nyílt meg Jankovics Marcell Trianon kiállítása a Pesti Vigadóban


Jankovics Marcell gondolatai Trianonról, a kiállításról.

Jankovics Marcell grafikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke, a nemzet művészének gondolatai. Kattintson a képre! #Trianon #JankovicsMarcell #Budapest #nyár #summer #Kárpátmedence #nemzet #nemzetiösszetartozás #magyar #keresztény #Hungary #SzentKorona #kiállítás #PestiVigadó #MagyarMűvészetiAkadémia #kurátor

Közzétette: Jankovics Marcell – Trianon című kiállítás – 2020. június 5., péntek
Jankovics Marcell grafikusművész, animációsfilm-rendező, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke Trianon című kiállítása 1526-tól tekinti át a magyar történelem eseményeit, amelyek a trianoni békediktátumig vezettek, egészen azok napjainkra gyakorolt hatásával együtt. A Pesti Vigadóba költöző tárlaton többszáz grafikai alkotást mutatnak be a művésztől, a magyarság számára tragikus Trianon 100. évfordulójára emlékezve. A kiállítás kurátora Tóth Norbert, a Forrás Művészeti Intézet igazgatója.
A kiállítás egyelőre virtuálisan nyílt meg 2020. június 4-én és – ha a járványügyi intézkedések megengedik – július 26-ig lesz látogatható a Vigadó VI. szinti kiállítótereiben.
A virtuális megnyitó itt nézhető vissza.
2020. június 4.  |  jankovics marcell vigadó galéria trianon 100