Beszélgetés Kincses Károly fotótörténésszel

A Magyar Művészeti Akadémia 2014. október 15-i közgyűlésén Kincses Károly kapta a Film- és Fotóművészeti Tagozat Szőts István-díját, aki a fotográfiával, fotóművészettel kapcsolatos elméleti kutatások egyik legismertebb, legeredményesebb magyar szakembere, több mint hatvan fotóművészeti szakkönyvet adott ki. Kolta Magdolnával közösen megalapította kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeumot, és a magyar fotográfiát nem csupán a hazai, de a berlini, prágai, római, bécsi, New York-i, isztambuli, párizsi, madridi, moszkvai, milánói, krakkói közönséggel is megismertette. Az ő nevéhez fűződik a Mai Manó Ház és a Magyar Fotográfusok Házának elindítása is. Már pályája elején felismerte, hogy a hazai fotóművészet „fokozottan hátrányos helyzetű". Hogy miért, arról is vall a vele való beszélgetés során.
cím
Beszélgetés Kincses Károly fotótörténésszel
közzététel
2014.10.20
copyright
Creative Commons
készítette
MMA - 2014
rövid leírás
A Magyar Művészeti Akadémia 2014. október 15-i közgyűlésén Kincses Károly kapta a Film- és Fotóművészeti Tagozat Szőts István-díját, aki a fotográfiával, fotóművészettel kapcsolatos elméleti kutatások egyik legismertebb, legeredményesebb magyar szakembere, több mint hatvan fotóművészeti szakkönyvet adott ki.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma.hu/web/mma-tv/videok/-/video/1694445/beszelgetes-kincses-karoly-fototortenesszel;jsessionid=B660839BE659FE8F15B7E58572299E53