Színészlegendák II. Vallomások, visszaemlékezések, elbeszélések 1896–1946

Megjelent a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Katolikus Rádió Zrt. és a Petőfi Irodalmi Múzeum Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet közös vállalkozásának második összeállítása, a Színészlegendák II. Vallomások, visszaemlékezések, elbeszélések 1896–1946 című hangoskönyv. Már a Színészlegendák I. Levelek, naplók, feljegyzések 1800–1866 című kiadvány bemutatásakor jelezték a készítők, hogy az anyag bőséges, így lesz folytatás. Most pedig elkészült és egyelőre CD hordozón áll rendelkezésre a századelő, a 20. század első felének írásait, színművészek visszaemlékezéseit, naplótöredékeit egybegyűjtő különleges hanganyag.
2020年11月2日

Évadzáró a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban

Változatos, tartalmas évadot zárt a debreceni Csokonai Nemzeti Színház - vonta meg a 148. évad mérlegét a színház igazgatója, Ráckevei Anna a hétfői évadzáró társulati ülésen.

2014年6月24日

Az MMA napja a Magyar Táncfesztiválon

A X. Magyar Táncfesztivál kísérőprogramjaként, június 20-án rendezték a Magyar Művészeti Akadémia Napját Győrben. Az eseményhez kapcsolódott a Magyar Táncművészek Szövetségének kibővített elnökségi ülése, amit szakmai beszélgetés követett az Akadémia Színházművészeti és Népművészeti Tagozatának képviselőivel.

2014年6月21日

Nyáron is turnézik a Vitéz lélek

Nyáron sem pihen a Nemzeti Színház társulata, turnéra indul a Vitéz lélek. Június 20-án pénteken Sopronban mutatkozik be Tamási Áron darabjával a budapesti teátrum, augusztus 15–16-án pedig Szentendrén láthatja a közönség az előadást. 

2014年6月20日

Rost Andrea és Csoóri Sándor is Budapest díszpolgára lett

A Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén adták át Budapest díszpolgári címeit 2014. június 19-én. Ezúttal tizenhárman vehették át az elismerést, többek között Rost Andrea, Csoóri Sándor, Kocsis Zoltán és Faragó Tamás.

2014年6月20日

Díjátadó gálaesttel zárult a POSZT

Szombat este díjátadó gálaesttel ért véget a XIV. Pécsi Országos Színházi Találkozó. Az eseményen a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat az MMA főtitkára, dr. Kucsera Tamás Gergely adta át. Az ünnepi esten beszédet mondott a POSZT díszvendége, a nemrég Tolnay Klári-emlékéremmel kitüntetett Huszti Péter is.

2014年6月15日
首先 最後