Csodaszarvas (1969, mészkő, 57×106×50 cm)

LXXX – Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész kiállítása

Csíkszentmihályi Róbert, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet művésze 2020-ban töltötte be nyolcvanadik életévét. A sokoldalú, a szobrászat minden területén otthonosan mozgó, gazdag munkásságot teremtő szobrász, akinek történelmi emlékművei, emlékszobrai, díszítő jellegű alkotásai, díszkútjai a hazai és külföldi városok közterein, középületeiben lelhetők fel, számos domborműves emléktáblát, valamint síremléket is készített az elmúlt öt évtizedben. E rendkívül gazdag akadémikusi-művészi életmű előtt tiszteleg a Pesti Vigadóban 2021. április 20-áig a Képzőművészeti Tagozat szervezésében megrendezett tárlat. A kiállítás online megnyitója megtekinthető cikkünkben...
2020年12月8日
Páll Lajos emlékkiállítása Esztergomban

Páll Lajos emlékkiállítása Esztergomban

Az Erdély Művészetéért Alapítvány és az E-Galéria szervezésében június 11-én nyílt meg Páll Lajos emlékkiállítása az esztergomi Prímás pincében.

2013年7月3日

Kopjafa Jakobovits Miklós emlékére

A bálványosi Grand Hotel Szálloda parkjában tegnap felavatták a ta­valy decemberben elhunyt Jakobovits Miklós nagyváradi Munkácsy Mihály-díjas festőművész és művészeti író emlékére állított kopjafát. Az emlékjel a csernátoni Haszmann-alkotóműhelyben készült.

2013年6月27日

Bethlen-szobor Kolozsváron

Erdélyi fejedelemmé választásának négyszázadik évfordulóján, idén október 23-án állíthatják fel Bethlen Gábor egész alakos bronzszobrát Kolozsvárott.

2013年6月27日

Amrita Sher-Gil – Tablókiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum kerítésén

Ötven óriási méretű tablón mutatja be az indiai modern festészet megújítójaként számon tartott, indiai–magyar festőművész életét az Amrita Sher-Gil nyomában című kiállítás. Videotudósítás.

2013年6月24日

Demeter István és Haris László közös kiállítása

A mindenség mérete címmel nyílt kiállítás Demeter István festményeiből és Haris László fotóiból június 15-én az egri Kepes Intézetben.

2013年6月17日
首先 最後