Csodaszarvas (1969, mészkő, 57×106×50 cm)

LXXX – Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész kiállítása

Csíkszentmihályi Róbert, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet művésze 2020-ban töltötte be nyolcvanadik életévét. A sokoldalú, a szobrászat minden területén otthonosan mozgó, gazdag munkásságot teremtő szobrász, akinek történelmi emlékművei, emlékszobrai, díszítő jellegű alkotásai, díszkútjai a hazai és külföldi városok közterein, középületeiben lelhetők fel, számos domborműves emléktáblát, valamint síremléket is készített az elmúlt öt évtizedben. E rendkívül gazdag akadémikusi-művészi életmű előtt tiszteleg a Pesti Vigadóban 2021. április 20-áig a Képzőművészeti Tagozat szervezésében megrendezett tárlat. A kiállítás online megnyitója megtekinthető cikkünkben...
2020年12月8日

Körkörös romok – Ország Lili falai

Ország Lili (1926–1978) életműve – különös magánmitológiájával – egyedülálló a huszadik századi magyar képzőművészetben. A MODEM e magányos, női és zsidó gyökerekből táplálkozó pálya bemutatására vállalkozik. A kiállításra magyar köz- és magánygyűjteményekből érkeztek alkotások a képzőművész összes fontosabb korszakából, így a látogató átfogó képet kaphat erről a kiemelkedő és titokzatos, a maga teljességében ritkán látott életműről.

2013年8月21日
A Magyar Képzőművészeti Egyetem új művésztelepe Zalaszentgróton

A Magyar Képzőművészeti Egyetem új művésztelepe Zalaszentgróton

A tizenöt éve működő zalaszentgróti Villa Negra alkotótelep vezetője, Lelkes Márk szobrászművész szervezésével egyetemi művésztelep alakult Zalaszentgróton. A Magyar Képzőművészeti Egyetem és Zalaszentgrót Önkormányzata hosszú távú együttműködési szerződést írt alá az egyetemi tanmenetet segítő szobrász művésztelep létrehozására.

2013年8月21日
Paradoxometria – Orosz István kiállítása

Paradoxometria – Orosz István kiállítása

Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész kiállítása nyílik meg Paradoxometria címmel a kőszegi Művészetek Házában augusztus 30-án, pénteken 17 órakor. Köszöntőt mond: dr. Lőrincz Zoltán, a  Kőszegi Művészeti Egyesület elnöke. A kiállítást megnyitja: Mészáros György festőművész.

2013年8月12日

Nemzetközi Művésztelep Dunaszerdahelyen

Öt magyar nemzetiségű festő és hat szobrász vesz részt a dunaszerdahelyi Nemzetközi Művésztelep idei munkájában augusztus 5-től. Alkotásaikból 9-én kiállítás nyílik a Kortárs Magyar Galériában, a Vermes-villában.

2013年7月29日

Amrita Sher-Gil-kiállítás nyílt Balatonfüreden

Amrita Sher-Gil életét és alkotásait mutatja be a születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás a balatonfüredi Vaszary Villában, melyet 2013. július 15-én nyitottak meg. A száz éve született festőnő tiszteletére az idei évet Indiában Sher-Gil-emlékévvé nyilvánították. E programsorozat része a most megnyílt kiállítás is.

2013年7月16日
首先 最後