Csodaszarvas (1969, mészkő, 57×106×50 cm)

LXXX – Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész kiállítása

Csíkszentmihályi Róbert, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet művésze 2020-ban töltötte be nyolcvanadik életévét. A sokoldalú, a szobrászat minden területén otthonosan mozgó, gazdag munkásságot teremtő szobrász, akinek történelmi emlékművei, emlékszobrai, díszítő jellegű alkotásai, díszkútjai a hazai és külföldi városok közterein, középületeiben lelhetők fel, számos domborműves emléktáblát, valamint síremléket is készített az elmúlt öt évtizedben. E rendkívül gazdag akadémikusi-művészi életmű előtt tiszteleg a Pesti Vigadóban 2021. április 20-áig a Képzőművészeti Tagozat szervezésében megrendezett tárlat. A kiállítás online megnyitója megtekinthető cikkünkben...
2020年12月8日

Csíkszentmihályi Róbert kiállítása Verőcén

2013. október 5-én megnyílt Csíkszentmihályi Róbert Kossuth-díjas szobrászművész kiállítása a verőcei Gorka Kerámiamúzeumban. A kiállítást Vadász György Kossuth-díjas építész nyitotta meg, köszöntőt mondott továbbá dr. Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára.

2013年10月7日

Megnyílt a Négy elem című kiállítás

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) több mint 470 művészének alkotásaiból nyílt meg a Négy elem című kiállítás 2013. október 5-én, szombaton. Az egyszerre négy helyszínen zajló esemény ünnepélyes megnyitóját a szentendrei MűvészetMalomban tartották.

2013年10月7日

Megújuló hagyományok a Magyar Festészet Napján

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Magyar Festészet Napját október 18-án, Szent Lukács, a festők védőszentjének ünnepén, amely megszámlálhatatlan ingyenesen látogatható kiállítással és eseménnyel várja a nagyközönséget. A tizenegy évvel ezelőtt egynaposnak indult kortárs festészet-ünnep az egyre nívósabb kapcsolódó programoknak köszönhetően ebben az évben is többnaposra duzzadt.

2013年10月4日

Négy elem

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Négy elem címmel kiállítást szervezett képzőművész tagjai számára. A szakmai zsűri által kiválasztott művekből rendezett kiállítás egy időben, négy helyszínen lesz látható: Budapesten az Olof Palme Házban, Szentendrén a Régi Művésztelep Galériájában, a Barcsay Múzeumban, valamint a Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpontban. A megnyitó rendezvényen az MMA több szakmai díjának átadására is sor kerül.

2013年10月2日

Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíj a Vásárhelyi Őszi Tárlaton

Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíjat első ízben a jubileumi, hatvanadik Vásárhelyi Őszi Tárlat megnyitóján, október első vasárnapján adják át. Az ösztöndíjat elnyert művészek a következő esztendőben kamaratárlaton mutatkozhatnak be a vásárhelyi Tornyai-múzeumban.

2013年9月30日
首先 最後