Csodaszarvas (1969, mészkő, 57×106×50 cm)

LXXX – Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész kiállítása

Csíkszentmihályi Róbert, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet művésze 2020-ban töltötte be nyolcvanadik életévét. A sokoldalú, a szobrászat minden területén otthonosan mozgó, gazdag munkásságot teremtő szobrász, akinek történelmi emlékművei, emlékszobrai, díszítő jellegű alkotásai, díszkútjai a hazai és külföldi városok közterein, középületeiben lelhetők fel, számos domborműves emléktáblát, valamint síremléket is készített az elmúlt öt évtizedben. E rendkívül gazdag akadémikusi-művészi életmű előtt tiszteleg a Pesti Vigadóban 2021. április 20-áig a Képzőművészeti Tagozat szervezésében megrendezett tárlat. A kiállítás online megnyitója megtekinthető cikkünkben...
2020年12月8日

Elindult az indiai magyar kiállítássorozat

Az UNESCO Amrita Sher-Gil évének keretein belül Indiában háromállomásos, reprezentatív kiállítássorozat indult magyar képzőművészek munkáiból. A Magyar Művészeti Akadémia közreműködésével megvalósuló rendezvénysorozat első tárlata október 17-én nyílt az újdelhi Modern Művészeti Galériában.

2013年10月16日

Jovián György műtermében

Jovián György festőművész pályakezdéséről, művészetét ért korai hatásokról és sajátos szakmai fogásairól mesél. Rövidfilmünkből kirajzolódik az ív, ahogyan a művész a korai kísérletektől eljutott a rá jellemző, különös hangulatú ábrázoló festészetig.

2013年10月14日

Ámos Imre és a XX. század

A Magyarországi Evangélikus Egyház és az azzal együttműködő Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány 2012 decemberében a szentendrei Régi Művésztelepi Galériában összművészeti vándorkiállítást szervezett, melynek záró helyszíne a Rumbach utcai zsinagóga. A kiállításon szereplő alkotások albumát is itt mutatják be október 27-én, 16 órakor.

2013年10月14日

Kuti Dénes kiállítása

A Kárpát-haza Galériát október 14-én Kuti Dénes szovátai festőművész tárlatával nyitották meg. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által szervezett kiállítás fővédnöke Fekete György, az MMA elnöke, aki egyben a tárlatot is megnyitotta.

2013年10月10日

Díjak a Vásárhelyi Őszi Tárlaton

Czene Márta festőművész kapta idén a Tornyai-plakettet, a jubileumi, 60. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, amelyet a képzőművészeti seregszemle mintegy húsz másik elismerésével együtt a kiállítás vasárnapi megnyitóján adtak át Hódmezővásárhelyen. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, hogy jövőre az ideinél 17 milliárd forinttal több állami forrás jut a kultúrára.

2013年10月7日
首先 最後