Lezárult Schrammel Imre naplóinak digitalizálása

A naplók tudományos feldolgozását a szombathelyi Savaria Múzeum végzi

Schrammel Imre keramikusművész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia alapító tagja 1984 októberétől vezet rendszeresen naplót. A lezárt harmincöt kötetet az MMA támogatásával a szombathelyi Savaria Múzeum megbízásából a Magyar Nemzeti Levéltár Vas Vármegyei Levéltára digitalizálta.
2024年7月9日

Megnyílt a VIII. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé

A seregszemlének a Szombathelyi Képtár ad otthont

Az egyik legjelentősebb hazai, és nemzetközileg is elismert textilművészeti seregszemle felvonultatja a magyar, valamint a nemzetközi textil- és öltözéktervező művészet legjobbjait.
A június 21-én nyílt tárlat címe, mottója: Tűréshatár - avagy Tű-Rés-Határ, mely a legszélesebb szakmai és művészi spektrumon elhelyezkedő alkotásokat vonzotta, kezdve a hagyományos technikáktól a megújuló és alternatív alapanyagokon át a különleges egyéni technikák alkalmazásán keresztül a gondolatébresztő művészi tartalom kifejezéséig.

2024年6月25日

Paradoxonometria

Orosz István grafikusművész kiállítása és könyvbemutatója

Orosz István, az MMA rendes tagja kiállítása június 22-ig látogatható a XII. kerületi Hegyvidék Galériában. A kiállítást Sinkó István képzőművész, művészeti író, az MMA levelező tagja nyitotta meg, a beszéd itt olvasható.

2024年6月18日

Személyes geometria

Kálmán László kiállítása az Újlipótvárosi Klub-Galériában

A május közepétől látható tárlat az elmúlt tíz év terméséből nyújt válogatást.
Szerepelnek használati funkcióval rendelkező design tárgyak: világítótestek, térelválasztó paravánok, és szobrászi igénnyel készült autonóm plasztikák is. A művész azt szeretné a közös térben való együtt szerepeltetésükkel bemutatni, hogy a kortárs design és a szobrászat formavilága, formaképzése sok rokon vonást mutat.

2024年5月23日

Hódolat a Stúdiónak

Pázmándi Antal kiállítása a kecskeméti Kápolna Galériában

A kecskeméti Kápolna Galériában május 25-ig még látogatható Pázmándi Antal Ferenczy Noémi-díjas keramikus- és szobrászművész Hódolat a Stúdiónak című kiállítása. A tárlattal a művész Probstner János és az általa vezetett Nemzetközi Kerámiastúdió előtt tiszteleg, és köszöni meg az itt szerzett tapasztalatokat.

2024年5月21日

Az art decótól a modernizmusig

Egy művészházaspár otthonai a Walter Rózsi-villában

Kaesz otthonok 1925–1960 címmel megnyílt a Magyar Művészeti Akadémia intézménye, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) és az Iparművészeti Múzeum közös, új állandó kiállítása a Bajza utcai Walter Rózsi-villában. A MÉM MDK első kiállítóhelyén megtekinthető tárlat Kaesz Gyula (1897–1967) belsőépítész, bútortervező és felesége, Lukáts Kató (1900–1990) grafikusművész hat otthonának és egy nyaralójának berendezését mutatja be az 1936-ban épült modern villa egyes szobáiban. 
 

2024年5月15日
最後