Egyedülálló építészeti vitaest az építőművészeti újságíróképzésért

WARchitecture – Építészeti vitaest címmel új, építészeti tematikájú vitaműsort indított a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI). A november 14-én tartott első est vendégei Erhardt Gábor és Smiló Dávid építészek voltak, a házigazda és moderátor pedig Wesselényi-Garay Andor építészteoretikus, a kutatóintézet tudományos főmunkatársa. A széles körű érdeklődés mellett megrendezett eseménynek a Walter Rózsi-villa adott otthont.
2023年11月24日

Hagyatékból örökség

Ittzés Mihály-emléknap a Pesti Vigadóban

A Magyar Kodály Társaság és a Magyar Művészeti Akadémia rendezésében, 2023. október 14-én, a Pesti Vigadó Makovecz-termében emlékeztek pályatársai a 85 éve született és immár öt éve, 2018. június 12-én eltávozott Ittzés Mihály zenepedagógusra, művészeti íróra, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagjára. 

2023年10月31日

Megemlékezések 1956-ról

1956. október 23-a alkalmából számos megemlékezést tartanak országszerte, illetve határainkon túl. A programok részben a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) támogatásával, illetve akadémikusai részvételével valósulnak meg.

2023年10月20日

Nyíregyházától Máriapócsig

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozatának tanulmányútja

Az MMA Művészetelméleti Tagozata 2023. október 9-11-ig szakmai tanulmányúton vett részt, amelynek fókuszában a nyírségi és az ország keleti határán elterülő szatmári régió művészeti, oktatási és vallási emlékei, intézményei álltak.

2023年10月18日

Mentés másként – De mit és hogyan?

Konferencia művészeti örökségünk digitalizációjáról

A Magyar Művészeti Akadémia nagy fába vágta a fejszéjét, amikor útnak indította tagjai életútját és alkotásait digitalizáló projektjét. A készülő adatbázis a nagyközönség számára is hozzáférhető a szervezet honlapján, az eddig összegyűlt tapasztalatok megvitatására pedig három kerekasztal-beszélgetésből álló konferenciát tartottak 2023. szeptember 27-én a Pesti Vigadóban.
 

2023年9月29日

Mentés másként

Konferencia a művészeti életművek digitalizációjáról

A Pesti Vigadóban, a Magyar Művészeti Akadémia székházában került sor a Mentés másként című, a művészeti alkotások, a művészi életpályák és alkotói hagyatékok digitális feldolgozásának a lehetőségeivel foglalkozó egész napos konferenciára.

2023年9月28日
最後