Díszpolgári címet kapott Huszti Péter és Mécs Károly

A Hegyvidék díszpolgára címet kapta meg Huszti Péter színművész, Mécs Károly színművész pedig a II. kerület díszpolgára lett. Mindketten a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjai.
Július elejétől a Hegyvidék díszpolgára lett Huszti Péter, a Nemzet Művésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező. Az erről szóló oklevelet a kerületi önkormányzat ünnepségén, a MOM Kulturális Központban vehette át a művész. Huszti Péter és felesége, Piros Ildikó színművésznő több mint négy évtizede élnek együtt a főváros XII. kerületében.

Huszti Péter ötven éve a pályán – az MMA-TV interjúja a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjával hetvenedik születésnapja alkalmából:

Június végén a II. kerület önkormányzata tizenhetedik alkalommal adományozta oda a kerület díszpolgára címét, melyet idén Mécs Károly, Kossuth- és Kazinczy-díjas színművész kapott meg. A kitüntető címet a Marczibányi Téri Művelődési Központban rendezett ünnepélyes gálaműsor keretében vehette át Mécs Károly, aki feleségével évtizedek óta a II. kerületben él, és gyakran vállal szerepet a városrészben rendezett ünnepi rendezvényeken is.

Az MMA-TV portréfilm-előzetese Mécs Károly színművészről, a Magyar Művészeti Akadémia tagjáról:
2016年7月15日  |  díjak-kitüntetések mécs károly huszti péter