Évnyitót tartottak az Ódry Színpadon

Szeptember 8-án megkezdődött az új tanév a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Az elsős hallgatók eskütétele mellett arany- gyémánt- és vasdiplomákat is átadtak. Ebből az alkalomból az MMA két tagja, Béres Ilona színművész aranydiplomát, illetve Tóth János operatőr gyémántdiplomát vehetett át.
Szeptember 8-án a Vas utcában is megkezdődött a 2014/2015-ös tanév. Köszöntőt mondott Csomós Miklós oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester helyettes. Az évnyitó beszédében M. Tóth Géza rektor elmondta: az őszi évadban az egyetem Ódry színpada először vesz részt a Magyar Dal Napján és a Színházak Éjszakáján, a tudományos munka pedig immár harmadik alkalommal mutatkozik be a Kutatók Éjszakáján a nagyközönségnek. Októberben kerül mozikba Reisz Gábor diplomafilmje, és számos színházi és filmes fesztiválszereplésre is utaznak a hallgatók. Az egyetem 2015-ben lesz 150 éves, ezt széles nyilvánosság előtt tervezik megünnepelni.
A hagyományokhoz híven a korábban végzett hallgatók az egyetem évnyitó ünnepségén díszoklevelet kaptak. Az 50 éve, 1964-ben végzett színészosztály tagjai közül Béres Ilona, Dobos Ildikó, Halász Judit, Izsóf Vilmos, Somhegyi György, Szegedi Erika, Tordai Teri és Ujlaki László vették át aranydiplomájukat.
Az 1954-ben, 60 éve végzett hallgatók közül Avar István és Kováts Iby színművészek, Kalmár Tibor és Tatár Eszter színházrendezők, Rotter Oszkár, Tomcsányi Éva és Wünsch László táncpedagógusok vehettek át gyémántdiplomát. Mátray Mihály és Tóth János operatőrök szintén gyémántdiplomát kaptak.
Idén 65 éve végzett hallgatók is megtisztelték az egyetemet részvételükkel. Vasdiplomát kaptak az 1949-ben, színész szakon végzett Ambrus Edit és Németh Gabriella, Békés András színházrendező, Banovits Tamás filmrendező, valamint Ligeti Mária és Roboz Ágnes táncpedagógusok.
Az arany-, gyémánt- és vasdiplomás művészeket Hegedűs D. Géza köszöntötte, minden idei díszokleveles vendég nevében pedig Halász Judit művésznő intézett kedves hangulatú köszöntő beszédet és útravalót az idei elsősöknek.
2014年9月10日  |  díjak-kitüntetések