Zsigmond Dezső Háromkirályok 1. A rákok királya

Zsigmond Dezső dokumentumfilm trilógiája három hendikepes ember történetét göngyölíti fel, akik mégis messze kimagaslanak kortársaik közül. Az anyagi, a testi lehetőségeik erősen korlátozottak ugyan, de a akaraterejükkel, emberi tartásukkal sokszorosan felülmúlják adottságaikat, és nemcsak magukat, de környezetüket is megváltoztatják. Az első film főszereplője Csukrán Mihály, az ország egyik legszegényebb részén élő rokkantnyugdíjas, aki a statisztikák által reménytelennek bélyegzett gyerekeket emel ki és lódít fel az élet ösvényére töretlen lelkesedéssel. S mindezt havi 53 ezer forint rokkantnyugdíjból, ténylegesen a saját szájától elvéve a falatot. Ő „A rákok királya", mivel mostanában már csak hátrafelé ugrókötelezve futja a maratont. Lírai film, hibátlan ritmussal, hol elbeszélve a realitást, hol pedig elképedve annak lehetetlenségén, az élet finom iróniáját nyújtva Dresch Mihály pontos és „filmérzékeny" keserédes zenéjére.
cím
Zsigmond Dezső Háromkirályok 1. A rákok királya
közzététel
2014.03.24
copyright
Creative Commons
készítette
Dunatáj Alapítvány
rövid leírás
Zsigmond Dezső dokumentumfilm trilógiája három hendikepes ember történetét göngyölíti fel, akik mégis messze kimagaslanak kortársaik közül. Az első film főszereplője Csukrán Mihály, az ország egyik legszegényebb részén élő rokkantnyugdíjas, aki a statisztikák által reménytelennek bélyegzett gyerekeket emel ki és lódít fel az élet ösvényére töretlen lelkesedéssel.
katalógusszám
-
kulcsszavak
háromkirályok
URL
https://www.mma.hu/web/mma-tv/mma-tv/-/video/1694445/zsigmond-dezso-haromkiralyok-1-a-rakok-kiralya;jsessionid=C0434D21E6E506E0EBA8882870337998