Vitéz László – Az elásott kincs

Közel két hétig vendégeskedett Vitéz László társaival együtt a Vigadó Galériában a Kemény Henrik tiszteletére rendezett emlékkiállításon, amelyet bábelőadás és ünnepi ülés igyekezett kerek egésszé tenni. Kemény Henrik megcáfolhatatlanul a magyar bábművészet történetének eddigi legnagyobb, legeredetibb és legzseniálisabb vásári bábjátékosa. A hagyományozódás módját tekintve is ő a legutolsó Vitéz László-játékos, aki a családi tradíciókat követte. A háromgenerációs vásári mutatványos család férfi tagjai közösen építették fel Budapesten, a Népligetben a Kemény Bábszínházat.
Filmünkben a szombathelyi Mesebolt Bábszínház előadását nézheti végig, melyet a magyar kultura napján, január 22-én adott elő a társulat a Vigadóban.
cím
Vitéz László – Az elásott kincs
közzététel
2015.02.11
copyright
Creative Commons
készítette
DKSZ
rövid leírás
Közel két hétig vendégeskedett Vitéz László társaival együtt a Vigadó Galériában a Kemény Henrik tiszteletére rendezett emlékkiállításon, amelyet bábelőadás és ünnepi ülés igyekezett kerek egésszé tenni.
katalógusszám
-
kulcsszavak
bábszínház
URL
https://www.mma.hu/web/mma-tv/mma-tv/-/video/1694445/vitez-laszlo-az-elasott-kincs;jsessionid=6FA48E3FF64801AB8616DCADA400F0A1