Tornai József költő, író, műfordító

A portréfilmben a 2013. március 15-én Kossuth-díjjal kitűntetett költő, író, műfordító, Tornai József beszél pályájáról, művészi hitvallásáról és a természethez fűződő kapcsolatáról. A rangos állami elismerést a magyar irodalmat gazdagító, értékteremtő költői, írói, esszéírói és új területeket meghódító műfordítói munkásságáért, irodalmi közéleti tevékenységéért, példaértékű életpályája elismeréseként vehette át. Tornai József életművének egyik alapelve a modern és az ősi egységének megteremtése, mely törekvés szorosan összefügg a költő természethez fűződő viszonyával. Mint mondta: „Olyan mértékig belenőttem a természetbe, hogy észre se vettem, hogy nem is tudnék létezni nélküle. Azért lettem költő, mert semmi máshoz nem értettem. De ezt a természethez való nagyon erős kötődést, ezt az egységélményt ki kellett valahogy beszélnem magamból.” 
cím
Tornai József költő, író, műfordító
közzététel
2013.03.14
copyright
Creative Commons
készítette
MMA, 2012
rövid leírás
Tornai József Babérkoszorú-, József Attila-díjas író, költő, műfordító szülőföldjéről, a természet inspiráló erejéről, verseinek keletkezéséről és ars poeticájáról beszél a portréfilmben.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma.hu/web/mma-tv/mma-tv/-/video/1694445/tornai-jozsef-kolto-iro-mufordito;jsessionid=556FAA0EB513418830BC2512087D2CAC