Simon Károly portréfilm-előzetes

Simon Károly Dózsa Farkas András- és Ferenczy Noémi-díjas formatervező, iparművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja. A róla készült portréfilm előzetesének felütése megmutatja a nézőnek az életmű távlatait: egy formatervező feladatai egy kilincstől akár az ötezer lóerős villanymozdonyig széles spektrumban kiterjedhetnek. Az iparművészt revelációszerű felismerések juttatták el az Iparművészeti Főiskola Ipari formatervezői szakára, ahonnan néhány kitérő után megint egy erős áramütés-szerű felismerés vonzotta a Ganz-gyárba. Pályája itt ívelt évről évre felfelé, szinte minden osztályon megfordult, harminc éves korában már az említett villanymozdony tervezőjévé vált. Tervezői hitvallása, hogy a létrehozott tárgyaknak nemcsak funkcionálisan, hanem emocionálisan is időtállónak kell lenniük.
cím
Simon Károly portréfilm-előzetes
közzététel
2014.03.06
copyright
Creative Commons
készítette
-
rövid leírás
Simon Károly Dózsa Farkas András- és Ferenczy Noémi-díjas formatervező, iparművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja. A róla készült portréfilm előzetesének felütése megmutatja a nézőnek az életmű távlatait: egy formatervező feladatai egy kilincstől akár az ötezer lóerős villanymozdonyig széles spektrumban kiterjedhetnek.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma.hu/web/mma-tv/mma-tv/-/video/1694445/simon-karoly-portrefilm-elozetes;jsessionid=08F70F8CF39D696E758ECBEEC25BBBA5