Simon Károly előadása - Az iparművészet mint érték

Az iparművészet, mint érték címmel tartott előadást Simon Károly, a Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának elnöke a Duna Palotában rendezett szakmai konferencián. A formatervező szerint az iparművészeti alkotás minőségének meghatározásában legfontosabb az egyén, az egyéniség, a karakter szerepe, annak eredetisége és ereje. Ebből a gondolatból kiindulva építi fel azt az értelmezési keretet, melyben az iparművészeti alkotás minősége szoros összefüggésbe kerül az érték kategóriával. „Az iparművészet, mint érték” probléma röviden nem válaszolható meg, bár ha megkísérelném, csak annyit mondhatnék, hogy persze, hogy érték, de hozzágondolom – csak nem mondom ki –; lényegében és elsősorban a művészi érték számít, amihez kapcsolódik bizonyos erkölcsi hitelesség is.”
cím
Simon Károly előadása - Az iparművészet mint érték
közzététel
2013.02.14
copyright
Creative Commons
készítette
MMA, 2013 – Borbás Tamás, Hingyi Gábor
rövid leírás
Simon Károly, a Magyar Művészeti Akadémia tagjának előadása az iparművészet szerepéről illetve a japán formatervezés hagyományáról. Elhangzott január 10-én, az „Az iparművészet, mint érték" címen megrendezett konferencián.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma.hu/web/mma-tv/mma-tv/-/video/1694445/simon-karoly-eloadasa-az-iparmuveszet-mint-ertek;jsessionid=CD8E8EFD83B453BA5417D4B751AB8C4E