Finta József: Szabad•kézzel

Finta József építész rajzaiból nyílt kiállítás Szabad•kézzel címmel a Vigadó Galériában. Az utazási emlékeket és a budapesti terveket, épületvázlatokat felvonultató tárlat szeptember 27. és november 9. között látogatható. A kiállításhoz az MMA katalógust jelentetett meg.
Finta József Kossuth-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Tudományos Akadémia tagja szeptember 26. óta látogatható tárlatán szabadkézi rajzait mutatja be a Vigadó Galériában. A kiállítótér felső szintjén egy kétszáz útirajzból álló, negyventablós válogatás látható, és az alsó szinten sem mérnöki vagy számítógépes grafikákat, hanem szabadkézi építészeti grafikákat, budapesti tervrajzokat, vázlatokat talál a látogató. Az útirajzok az építész szülőhelyét, Erdélyt, valamint utazásainak helyszíneit – a görög szigeteket, Szicíliát, Spanyolországot, Franciaországot, Hollandiát, Németországot –, kedvenc városait, Velencét, Rómát, Párizst örökítik meg.
cím
Finta József: Szabad•kézzel
közzététel
2014.10.07
copyright
Creative Commons
készítette
DKSZ
rövid leírás
Finta József építész rajzaiból nyílt kiállítás Szabad•kézzel címmel a Vigadó Galériában.
katalógusszám
-
kulcsszavak
építőművészeti kiállítás
URL
https://www.mma.hu/web/mma-tv/mma-tv/-/video/1694445/finta-jozsef-szabad-kezzel;jsessionid=43210150E8CD6DFC4092B89569A45783