Építészhallgatók alkotótábora Iszkázon a Nagy László emlékházban

2015. augusztus 28-tól szeptember 6-ig Iszkáz Község Önkormányzata és a Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozatának támogatásával, Nagy László születésének 90. évfordulója alkalmából alkotótábort szervezett. 
Az alkotótábor során tizenöt egyetemi hallgató, leendő építészmérnök a Nagy László Emlékház (8493 Iszkáz, Ady Endre utca 1.) kertjében fedett tűzrakót épített saját terveik alapján. A projekt szakmai konzulense Csernyus Lőrinc építész, az MMA levelező tagja.
Az építés úgynevezett közösségi építés keretében zajlott. Ennek során a résztvevők a munkafolyamatok megismerésével, önmaguktól és egymástól tanulva alkottak valamit, ami az ott élő közösségé lesz. Makovecz Imre ezt a folyamatot az építés drámájának nevezte. 
A helyszínen készült riportfilmben a Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány részéről megszólal Nagy András grafikusművész és Szabóné Réthy Kata, valamint Borsai Szandra építészhallgató (BME), a tábor szervezője.
cím
Építészhallgatók alkotótábora Iszkázon a Nagy László emlékházban
közzététel
2015.09.15
copyright
Creative Commons
készítette
DKSZ
rövid leírás
-
katalógusszám
-
kulcsszavak
emlékház
URL
https://www.mma.hu/web/mma-tv/mma-tv/-/video/1694445/epiteszhallgatok-alkototabora-iszkazon;jsessionid=5BCE2019C162D4049C1A9202D76FD515