Bereményi Géza: Irén levele

Bereményi Géza: Irén levele 
Bereményi Géza a kortárs magyar kultúra egyik legnépszerűbb, legszínesebb egyénisége. Sokoldalú és nehezen beskatulyázható alkotó, aki minden irodalmi műfajt kipróbált. Az Irén levele Bereményi Géza Legendárium c. családregényében jelent meg 1978-ban. Irén csak egy levelet ír a testvérének, de közben elmeséli az életét. Látjuk a visegrádi SZOT-üdülőt a sálat kötögető szobatársnőkkel, a gyömrői ház kertjében hallgatózó ismerőst, az árnyékos presszó törzsvendégeit, érezzük a 70-es évek sűrű hangulatát.
Az előadásban Újhelyi Kinga Jászai-díjas színművész alakítja Vetró Irént, aki a Bereményi – Cseh Tamás dalokból már mindannyiunk közeli ismerőse. Pál Hunor több karaktert is megformál: egyszerre groteszk és virtuóz, ahogyan időnként belép a történetbe és jelen idejűvé varázsolja Irén visszaemlékezéseit.
Szereplők: Újhelyi Kinga, Pál Hunor; zeneszerző: Horváth Károly; Zenei vezető: Gáspár Álmos; dramaturg-rendező: Lőrincz Zsuzsa.
 
Szó • szín • játék – az MMA színpadi sorozata – Pesti Vigadó, Sinkovits Imre Kamaraszínpad, 2017. május 11.
cím
Bereményi Géza: Irén levele
közzététel
2017.08.03
copyright
Creative Commons
készítette
-
rövid leírás
Bereményi Géza: Irén levele
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma.hu/web/mma-tv/mma-tv/-/video/1694445/beremenyi-geza-iren-levele;jsessionid=9F0A2693138274B7CF854222D619AE77