Balla András: Menedék/Shelter

A Magyar Fotográfusok Házában október 8-án tartották Balla András Balogh Rudolf-díjas esztergomi fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja Menedék/Shelter című könyvének bemutatóját. Az albumról a művész beszél.

A kötetet bevezető idézet Makovecz Imre építésztől, a Magyar Művészeti Akadémia örökös tiszteleti elnökétől származik: "A fa nem a »földből nő ki«, hanem egy inflexiós ponton elkezd nőni lefelé és fölfelé, a sötétség világába és a fény világába, és ezt a különös tevékenységét a fa valójában két pólusának engedelmeskedve egyszerre hajtja végre, így a fa egy olyan fantasztikus élőlényként nyilatkozott meg számomra, hogy azóta, ha erdőben járok, két erdő határán sétafikálok, ha úgy tetszik: a sötétség erdejében fejjel lefelé, és a másikban az ég felé."
cím
Balla András: Menedék/Shelter
közzététel
2013.10.11
copyright
Creative Commons
készítette
Kovács Kata Hingyi Gábor Lichter Péter
rövid leírás
A Magyar Fotográfusok Házában október 8-án tartották Balla András Balogh Rudolf-díjas esztergomi fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja Menedék/Shelter című könyvének bemutatóját.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma.hu/web/mma-tv/mma-tv/-/video/1694445/balla-andras-menedek-shelter;jsessionid=66B2B9DA4432631DEBF3D6AD473F6A0E