A Csongor és Tünde zenekari próbája - Az MR Szimfonikusokat Kocsár Balázs vezényli

A 2013-as Budapesti Tavaszi Fesztivált egy nagyszabású összművészeti előadás, a Vörösmarty Mihály drámai költeménye alapján színpadra állított Csongor és Tünde zárta le. A produkció Jankovics Marcell különleges technikával készült, lélegzetelállító animációs vetítésére, Gemza Péter táncos-koreográfus színpadi rendezésére és a Kocsár Balázs által vezényelt MR Szimfonikusok muzsikájának egyedülálló összhatására épül. Az előadás előtt, a zenekar főpróbájának egyik szünetében Kocsár Balázs – aki egyben a fesztivál zenei igazgatója is – a darab szimbolikus jelentéstartalmáról, és a Weiner Leó által komponált zenei mű kivételes szépségéről beszélt. A Csongor és Tünde a fesztivál záróelőadásaként egy sokrétű, monumentális produkcióval hívja fel a figyelmet a magyar nemzeti kultúra gazdagságára.
cím
A Csongor és Tünde zenekari próbája - Az MR Szimfonikusokat Kocsár Balázs vezényli
közzététel
2013.04.04
copyright
Creative Commons
készítette
MMA, 2013 – Borbás Tamás, Hingyi Gábor, Lengyel Viktor, Lichter Péter
rövid leírás
2013. április 7-én mutatták be a Vörösmarty Mihály rejtélyekkel teli drámai költeménye alapján készült összművészeti előadást. Videointerjú a fesztivál zenei vezetőjével, Kocsár Balázs karmesterrel, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagjával.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma.hu/web/mma-tv/mma-tv/-/video/1694445/a-csongor-es-tunde-zenekari-probaja-az-mr-szimfonikusokat-kocsar-balazs-vezenyli;jsessionid=08910A9245D183023023C592270AFE88