Hiba a videók lekérdezése közben
Hiba a szerverrel történő kommunikáció során
A keresési feltételeknek egy videó sem felelt meg.
L E X I K O N
Q
Y
további hírek
  • Díszvacsora a nemzet művészei tiszteletére A Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Vashegyi György díszvacsorát adott a 2022. évben Nemzet Művésze díjjal kitüntetett kiválóságok tiszteletére. Az ünnepi eseményen részt vett Varga Zs. András, a Kúria elnöke, Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke, Turi Attila és Kiss János, az MMA alelnökei és a Nemzet Művésze díj Bizottság elnöke, Ferencz István.
  • Közgyűlést tartott a Magyar Művészeti Akadémia REKORDSZÁMÚ, HETVEN ÚJ TAGGAL BŐVÜLT A KÖZTESTÜLET

    A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) első közgyűlését tartotta ebben az évben az alkotmányos köztestület székházában, a Pesti Vigadóban május 24-én.
    A rendezvény moderátora Juhász Judit, az MMA szóvivője volt. A közgyűlés tagjait először Vashegyi György, az MMA elnöke, majd Csák János, kulturális és innovációs miniszter köszöntötte.
  • Ismét Best of Budapest & Hungary díjas a Pesti Vigadó Sorozatban ötödik alkalommal részesült a „Best Conference and Event Locations" (Legjobb konferencia és rendezvényhelyszínek) kategóriában a szakma és a nagyközönség által megítélt díjban az MMA székháza.
  • Eperjes Károly és Ternovszky Béla életműdíjat kapott A szemle díjainak átadásával zárult a X. Savaria Filmszemle Szombathelyen, ahol többek között Zsigmond Dezső filmrendező, az MMA rendes tagja Igában című filmjét is díjazták. A gálán életműdíjat vehetett át Eperjes Károly színművész, valamint Ternovszky Béla rajzfilmrendező, mindketten a Magyar Művészeti Akadémia tagjai. A fesztivált idén is támogatta az MMA, a zsűri munkájában pedig részt vett András Ferenc filmrendező, az MMA rendes tagja és Kucsera Tamás Gergely egyetemi tanár, művészeti szakíró, filozófus, eszmetörténész, az MMA levelező tagja.