Hiba a videók lekérdezése közben
Hiba a szerverrel történő kommunikáció során
A keresési feltételeknek egy videó sem felelt meg.
L E X I K O N
Q
Y
további hírek
  • A világ szépségébe vetett hit A felújított zalaegerszegi Göcseji Múzeum négy állandó kiállítással kezdte meg a 2022. tavaszi időszakot, köztük a településhez kötődő Fekete György belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia néhai elnöke, néhai nemzet művésze alkotásait bemutató kiállítással és Németh János keramikusművész, az MMA rendes tagja állandó tárlatával. Az elhivatottság mozaikjai című emlékkiállítás elsősorban Fekete György gondolkodásába enged bepillantást, néhány jellegzetes terve és famozaikjai segítségével, Az agyag életre álmodója című tárlat pedig Németh János kerámiaszobrait, reliefjeit és műveinek jellegzetes zalai formavilágát idézi elénk.
  • Építs nekem hajlékot! Magyar közösségek zsinagógái

    Kiállítás Kassán a Harang utcai zsinagógában

    A Magyar Művészeti Akadémia a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központtal és a Kassai Zsidó Hitközséggel együttműködve a magyarországi zsinagóga­építészetet bemutató kiállítást készített. A rendezvény egy kiállítássorozat része, melynek első állomására 2021 őszén került sor Németországban, a Liszt Intézet Stuttgart – Magyar Kulturális Központ szervezésében.
  • Az Építs nekem hajlékot! Antwerpenben A Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ gondozásában készült, a magyar közösségek zsinagógáit bemutató tablókiállítás május 5-től az antwerpeni Magyar Tiszteletbeli Konzulátus impozáns épületében tekinthető meg. A szervezők szándéka, hogy Belgium, Németország és Lengyelország mellett Szlovákiában is körutat tehessen a kiállítás annak érdekében, hogy minél több helyszínen is megismerkedhessenek az érdeklődők az értékes építészeti kuriózumokkal. A kiállítás kibővített változata ezzel párhuzamosan jelenleg Kassán látható.
  • A magyar film napja a Pesti Vigadóban Filmalkotások a háborúról

    A magyar film napja – április 30. – alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozata filmestet szervez a Pesti Vigadóba, ahol fiatal alkotók – köztük a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen végzett rendezők – filmjeiből válogatott dokumentumfilmeket, animációs filmet és egy kisjátékfilmet tekinthetnek meg az érdeklődők. A vetítést beszélgetés követi az alkotókkal.