A Veszedelmes viszonyok a Csokonai Nemzeti Színházban

A darabot Kiss Csaba, az MMA rendes tagja rendezte

Pierre Choderlos de Laclos lovag 1784-ben adatta ki levélregényét, a Veszedelmes viszonyokat, melynek témája, a szerelmi játszmák erkölcstelensége rögtön botránykönyvvé tette az alkotást. A regénynek számos színpadi és több sikeres filmes feldolgozása is született, az utóbbiak közül a legismertebb Milos Formané 1989-ből, melyben Glenn Close és John Malkovich játszották a főszerepeket.
Ngày 28 tháng 2 năm 2024

Ismét lehet pályázni az MMA hároméves ösztöndíjára

Hetedik alkalommal lehet jelentkezni a programba

Április 2-ig lehet pályázni a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) hároméves ösztöndíj­programjára, amelynek szakmai lebonyolítója az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI). 

Ngày 28 tháng 2 năm 2024

A Rebecca musical a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Páratlan látványvilág

Horesnyi Balázs, az MMA levelező tagja díszletével és Madarász „Madár" János visual tervével, állítják színpadra a Rebecca musicalt a Szegedi Szabadtéri Játékokon – tájékoztatta Kertész Lilla, a fesztivál sajtóreferense február 9-én az MTI-t.

Ngày 12 tháng 2 năm 2024

Közelíteni tisztább önmagunkhoz

Beszélgetés Cseke Péterrel

A Kecskeméti Nemzeti Színház igazgatójával Morva Daniella készített interjút, a teljes beszélgetés a Pesti Műsor programmagazin februári számában olvasható.

Ngày 05 tháng 2 năm 2024

Huszti Péter emlékei Ádám Ottóról és a Madách Színházról

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet adott otthont annak a beszélgetésnek, amelyet Gajdó Tamás Huszti Péter címmel megjelent új kötete, illetve az Ádám Ottó (1928-2010) és Színháza című időszaki kiállítása kapcsán tartottak január 18-án. A beszélgetést rendkívüli érdeklődés kísérte: a rendezvény helyszínéül szolgáló terem és még a folyosó is zsúfolásig megtelt.

Ngày 03 tháng 2 năm 2024

Lukács Sándor átvette a makói Páger-gyűrűt

A díjátadót a Makovecz Imre által tervezett Hagymaházban tartották

Lukács Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja kapta idén a Páger-díjat. Az elismerést jelképező gyűrűt Farkas Éva Erzsébet polgármester január 27-én adta át ünnepélyes keretek között.

Ngày 29 tháng 1 năm 2024
Cuối cùng