Sokszínűség és összhang

Az MMA Képzőművészeti Tagozatának díjazottjai IX.

A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozata díjazottjainak munkáiból összeállított kiállítás 2023. szeptember 8. és november 5. között tekinthető meg a Pesti Vigadó V. szinti kiállítótermében. A kamaratárlat idén a 2021–2022. évben, az MMA Képzőművészeti Tagozata Művészeti ösztöndíjában Babinszky Csilla, Imre Mariann, Katona Zoltán és Kotormán Norbert képzőművészek, a köztestület 2021. évi életút-díjával kitüntetett Csorba Simon László képzőművész és Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, továbbá Eszik Alajos és Rónai Péter képzőművészek, az MMA Képzőművészeti Tagozat 2021. évi díjazottjainak munkáit mutatja be. A tárlat kurátora Fazakas Réka művészettörténész.
Ngày 21 tháng 9 năm 2023

Amor Vitae

Móser Zoltán könyvbemutatója Tevelen

A teveli községi könyvtárban, a tolnai település nyári fesztiválja keretében, augusztus utolsó szombatján ismerhette meg a közönség Móser Zoltán fotóművész Amor Vitae című albumát. A kötetbemutató színhelyválasztását az indokolta, hogy a könyv ezernyi közvetlen és közvetett szállal kötődik az MMA rendes tagja gyermekkorának színteréhez.

Ngày 05 tháng 9 năm 2023

Szeretnék szünet nélkül festeni

Festés közben a legjobb útbaigazítás, ha az élvezet irányába kormányozom a képet

Szotyory László Munkácsy Mihály-díjas magyar festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja a Magyar Hírlapnak adott interjút, ahol többek között mesélt a műveit körül lengő „rejtélyről", valamint az amerikai autók és Clint Eastwood iránti rajongásáról is. 

Ngày 23 tháng 8 năm 2023

Sikeres volt az idei PLEINAIR

Három hét, öt ország, hat nemzet, húsz művész és negyven kiállított alkotás

Az idei PLEINAIR'23 – Csongrádi Nemzetközi Alkotótelepet ezúttal is a SZÖG – ART Művészeti Egyesület szervezte. A Csongrádi Alkotóház és Művésztelep július 9. és 30. között adott otthont a város kiemelkedő művészeti eseményének, illetve az ennek keretében immár 12. alkalommal megszervezett Mesterek és tanítványok találkozójának. A zárókiállítást, amelynek megrendezését támogatta a Magyar Művészeti Akadémia szegedi munkacsoportja, 2023. július 28-án, pénteken délután 7 órakor nyitotta meg a Művelődési Központ és Városi Galériában Dr. Váraljai Anna művészettörténész, az MMA ösztöndíjasa. 

Ngày 04 tháng 8 năm 2023

Szóban elmondhatatlan tartalom

Látogatás Farkas Ádám szobrászművész szentendrei műtermében 

A szentendrei belváros és a Bükkös-patak közelében fekvő idilli környezetben él és alkot immár több mint hetven esztendeje a mai magyar szobrászat egyik meghatározó mestere, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas Farkas Ádám. Itt látogatta meg a Magyar Demokrata munkatársa a képzőművészeti egyetem volt rektorát, professor emeritusát, az MMA elnökségi tagját, akivel a figurális és az absztrakt művészetről, a kifejezés erejéről és a tudásmegosztás kényszeréről beszélgetett.

Ngày 03 tháng 8 năm 2023

„Húsz másodperc alatt kiütközik a jellem"

Somogyi Győző festményei a badacsonytomaji Egry József Emlékmúzeumban

Szabadságharcos képsorozatát dicshimnusznak szánja Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja. Olvassa a közkatonák frontról írott emlékezéseit, és képzeletében megelevenedik a történelem. Születésnapja alkalmából a korai dagerrotípiák ihletéséről, a portréfestésről és a székely hősök panteonjáról beszélgettünk a nemzet művészével.

 

Ngày 28 tháng 7 năm 2023
Cuối cùng