Forrás: https://reziduum.ludwigmuseum.hu/ / Palkó György

A Néprajzi Múzeumot mutatja be a magyar pavilon kiállítása

A Néprajzi Múzeum új épülete és annak homlokzati ornamentikája áll a 18. Velencei Építészeti Biennálé magyar pavilonjának Reziduum - The Frequency of Architecture címmel május 20-tól november 26-ig látható kiállításának fókuszában. Az egyedülálló épületet Ferencz István és Ferencz Marcel, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjai, valamint Détári György fémjelezte Napur Architect Kft. által vezetett konzorcium tervezte meg.
Ngày 04 tháng 5 năm 2023

Elhunyt Paolo Portoghesi

92. életévében, Rómában elhunyt Paolo Portoghesi, olasz építész, történész, teoretikus, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli tagja. A nemzetközi építész szakma elsősorban művészetelméleti és építészettörténeti munkássága révén ismerte a La Sapienza Egyetem professzorának nevét.

Ngày 02 tháng 6 năm 2023

Kallina Mór építészre emlékeztek a Fiumei úti sírkertben

Kallina Mórra emlékeztek halálának 110. évfordulója alkalmából az építész megújult, 2001 óta védett síremlékénél a Fiumei úti sírkertben május 3-án. Az eseményen részt vett és beszédet mondott Salamin Ferenc, a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozatának vezetője, Sikota Krisztina, a Várkapitányság turisztikai, kulturális és kommunikációs vezérigazgató-helyettese és Móczár Gábor, a Nemzeti Örökség Intézete főigazgatója.

Ngày 08 tháng 5 năm 2023

Nemzetközi építészeti díjat nyertek Tima Zoltán projektjei

Tima Zoltán, az MMA rendes tagja vezette Középülettervező Zrt. (KÖZTI) négy projektje nyert BigSEE díjat: a balatonfüredi ötcsillagos LUA Resorttal, a soproni Csik Ferenc Uszodával, a szintén Sopronban megvalósult parkolóházzal, valamint az Aggteleki Nemzeti Park területén található szádvári romkonzerválással.

Ngày 27 tháng 4 năm 2023

Kaesz Gyula bútorai

A Magyar Művészeti Akadémia fenntartásában működő Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ megvásárolta Kaesz Gyula híres magyar belsőépítész nagy értékű bútoregyüttesét. A hazai lakáskultúra egyik megteremtőjének saját tervezésű és használatú bútorai belsőépítészeti kuriózumok, amelyeket a közeljövőben egy kiállításon is bemutatnak a hazai nagyközönségnek. A Kárpát-medence legnagyobb építészeti és örökségvédelmi gyűjteményének gyarapítása folyamatos és kiemelt feladata a MÉM MDK-nak, ennek keretében 2022–2023 folyamán Kaesz egykori lakásából egy több mint hatvan tárgyból álló tárgyegyüttest vásárolt az örökösöktől. A bútorokon kívül eredeti tapéta- és textildarabok, valamint könyvek is kerültek az intézmény gyűjteményébe.

Ngày 13 tháng 3 năm 2023

Dévényi Sándor-kiállítás Kolozsváron

Dévényi Sándor Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja egyéni kiállítása nyílik meg 2023. március 8-án a kolozsvári Művészeti Múzeumban. Dévényi Sándor a pécsi organikusok körének meghatározó alakja, valamint a Kós Károly Egyesülés alapító tagja. A tárlat – amelynek kurátora Dénes Eszter – március 26-ig látogatható a Bánffy-palotában.

Ngày 08 tháng 3 năm 2023
Cuối cùng