Mentés másként – De mit és hogyan?

Konferencia művészeti örökségünk digitalizációjáról

A Magyar Művészeti Akadémia nagy fába vágta a fejszéjét, amikor útnak indította tagjai életútját és alkotásait digitalizáló projektjét. A készülő adatbázis a nagyközönség számára is hozzáférhető a szervezet honlapján, az eddig összegyűlt tapasztalatok megvitatására pedig három kerekasztal-beszélgetésből álló konferenciát tartottak 2023. szeptember 27-én a Pesti Vigadóban.
 
Ngày 29 tháng 9 năm 2023

Mentés másként

Konferencia a művészeti életművek digitalizációjáról

A Pesti Vigadóban, a Magyar Művészeti Akadémia székházában került sor a Mentés másként című, a művészeti alkotások, a művészi életpályák és alkotói hagyatékok digitális feldolgozásának a lehetőségeivel foglalkozó egész napos konferenciára.

Ngày 28 tháng 9 năm 2023

Ki volt Grendel Lajos?

Grendel Lajos-emlékkonferencia

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata 2023. szeptember 20-án tartotta a Határon túli művészet sorozatának 2023. évi konferenciáját, mely Grendel Lajos (1948−2018) író, az MMA néhai tagja életét és életművét járta körbe.

Ngày 26 tháng 9 năm 2023

Hatalmas lehetőség a fiatal művészek számára

Az MMA újra meghirdette művészeti ösztöndíját

A 2023-2026. évi Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészeti Ösztöndíjprogram ünnepélyes megnyitóját szeptember 13-án tartották meg az MMA székháza, a Pesti Vigadó dísztermében. Az MMA idén tavasszal immár hatodik alkalommal hirdette meg három évre szóló művészeti ösztöndíját, azaz az ünnepségen a hatodik évfolyam ösztöndíjasai körében ünnepeltek.

Ngày 14 tháng 9 năm 2023

Elbúcsúztatták a 2020–2023. évi MMA Művészeti Ösztöndíjprogram ösztöndíjasait

Szeptember 5-én rendezték meg a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) 2020–2023. évekre szóló Művészeti Ösztöndíjprogram záróünnepségét a Hild-villában, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) székházában. Az eseményen részt vett Kiss János, az MMA alelnöke, Richly Gábor, az MMA főtitkára, Csáji László Koppány, az MMA MMKI igazgatója, valamint az MMA akadémikusai, az ösztöndíjas szekciók vezetői, illetve a végzett ösztöndíjasok.

Ngày 08 tháng 9 năm 2023

A népi építészet nem omladozó, avítt épületek sokasága

Egyedülálló építészeti konferenciát nyitottak meg Budapesten

2023. augusztus 27-én mintegy félszáz vendég jelenlétében zajlott le a Népi/vernakuláris építészet: a hagyományoktól a jövőig című nemzetközi konferencia ünnepélyes megnyitója Budapesten, a Walter Rózsi-villában.

Ngày 28 tháng 8 năm 2023
Cuối cùng