Bakos István: Krisztus teste és vére

Találkozás

Az MMA kiállítása az 52. Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére

Találkozás címmel kortárs művészeti kiállítás nyílt szeptember 1-jén este a Vigadó Galériában. A Magyar Művészeti Akadémia képző-, fotó- valamint iparművészeti alkotásokat felvonultató tárlata a közelgő 52. Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódik. A kiállítás arra a kérdésre keresi a választ, hogy hogyan lehet XXI. századi szemlélettel ábrázolni az eucharisztikus témakört. Az alkotások, körbejárva a témát, izgalmas, művészi válaszokat adnak, továbbá egy kis megállásra, befelé fordulásra, elgondolkodásra késztetnek, hogyan is élünk, mi a fontos, a lényeges az életünkben.
Ngày 02 tháng 9 năm 2021

Az MMA filmjét is díjazták az Ars Sacra Filmfesztiválon

2021. szeptember 19-én a Tabán Art Moziban díjkiosztó záróünnepséggel zárták az Ars Sacra Filmfesztivált. Az idei filmfesztivál egyik újdonsága volt, hogy az MMA Könyvkiadó különdíjat ajánlott fel. A különdíjjal az Új Közjáték sorozat egyik rövidfilmjét, Szabó-Nyulász Melinda az Eltűnt idő című filmjét jutalmazta. A díjat Pécsi Györgyi, a Kiadó vezetője adta át. Az Ars Sacra Alapítvány különdíját Medgyesi Gabriella Csak az ének – In memoriam Szabados György filmje kapta, amely a Magyar Művészeti Akadémia megrendelésére készült az MMA portrésorozatában.

Ngày 20 tháng 9 năm 2021

Jankovics Marcell életműdíjat kapott

A múlt héten tartották a Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált. A 17. CineFest záróünnepségén posztumusz életműdíjjal tisztelegtek Jankovics Marcell, a Magyar Művészeti Akadémia nemrég elhunyt tiszteletbeli elnöke emléke előtt. A nagyjátékfilmes zsűri tagja volt Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára, valamint a CineFest keretében mutatták be az MMA Kiadó és az MMA MMKI legújabb köteteit is. A Miskolci Filmfesztivál egyik partnere a Magyar Művészeti Akadémia volt.

Ngày 20 tháng 9 năm 2021

Album Szabó Marianne munkásságáról

A Pesti Vigadóban mutatták be a Magyar Képek Kiadónál megjelent új kiadványt, a Szabó Marianne iparművész, az MMA rendes tagja munkásságát összegző albumot, amelyet a közelmúltban elhunyt Kernács Gabriella művészettörténész, az MMA néhai tiszteletbeli tagja írt és állított össze, s akinek ez volt az utolsó munkája. Az album Szelényi Károly kitűnő műtárgyfotói segítségével mutatja be Szabó Marianne közel hat évtized alatt készült textilmunkáit, falképeit, grafikáit, papírmasé plasztikáit.

Ngày 17 tháng 9 năm 2021

Kinek a pokla ma Dante pokla?

Kiállítás a Római Magyar Akadémián

Dante Alighieri, a „Sommo Poeta", azaz a legnagyobb költő – ahogyan azt Itáliában évszázadok óta tartják – halálának 700. évfordulójára emlékezik ez évben a világ. A Római Magyar Akadémia 2021-ben két programot szentel a témának, mindkettő elnyerte az olaszországi Dante-bizottság támogatását, mindkettő a hivatalos, országos eseménysor részévé vált. Az első esemény az a kiállítás, amelynek kurátora Sulyok Miklós, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja, s ami arra a kérdésre keresi a választ, hogy Kinek a pokla ma Dante pokla?

Ngày 14 tháng 9 năm 2021
Cuối cùng
// ]]>