A művészettel nevelés a nemzet jövőbeli sikerébe történő befektetés

…az „általános" szint amatőrnek sok, profinak viszont kevés…

Vashegyi György karmester, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke az előadó-művészeti együttesek állami támogatásáról, a támogatási rendszer átalakításának szükségességéről, a zenekarok profiljának meghatározásáról és a Nemzeti Kulturális Alap program működéséről nyilatkozott a ZENEkar című folyóiratnak. Honlapunkon a teljes interjút közöljük.
1 жовтня 2020
„HAJ, DANA DOM!" – A Budapesti Monteverdi Kórus franciaországi hangversenykörútja

„HAJ, DANA DOM!" – A Budapesti Monteverdi Kórus franciaországi hangversenykörútja

Nagysikerű franciaországi utazásról tért haza a Budapesti Monteverdi Kórus: a 21. Choralies Fesztivál vendégeként, augusztus 1-11-ig számos hangversenyen mutathatta be a klasszikus és kortárs magyar kórusművészet kiemelkedő alkotásait.

26 серпня 2013

A megszólalás tisztasága

Interjú Szabó Dénessel

A nyíregyházi Cantemus Gyermekkórus távol-keleti koncertkörútjának első, hongkongi állomásán életműdíjjal tüntették ki a kar vezetőjét, Szabó Dénest. „Kodály és Bartók országában minden kórusnak könnyű dolga van, hiszen a világhírű szerzők műveit nálunk autentikusabban senki nem tudja előadni" – vallja a Kossuth-díjas karnagy.

15 серпня 2013

Augusztus 20. – István király kétszer

Kolozsvárott augusztus 25-én 30 ezer ember előtt mutatják be az István, a királyt a Kolozsvári Magyar Napok keretében. A darab nyilvános főpróbáját augusztus 20-án este tartják a békéscsabai Szent István téren. Ugyanezen a napon Erkel Ferenc utolsó befejezett operáját, az István királyt tűzik műsorra a Budapesti Nyári Fesztiválon. 

12 серпня 2013
Életműdíjat kapott a Cantemus karnagya

Életműdíjat kapott a Cantemus karnagya

Életműdíjat kapott a Magyar Művészeti Akadémia tagja, Szabó Dénes karnagy azon a nagyszabású koncertturnén, amelyről a közelmúltban tért haza a nyíregyházi Cantemus GyermekkórusA háromhetes turnénak Hong-Kong, Kína és Tajvan voltak az állomásai.

12 серпня 2013
Virrasztás Halmos Béláért

Virrasztás Halmos Béláért

Gyászoló családja, barátai, munkatársai és tisztelői a Farkasréti temetőben kísérik el utolsó útjára Halmos Bélát augusztus 9-én, pénteken 14.15-kor. A neves népzenekutató, a magyar táncházmozgalom egyik elindítója életének 68. évében, július 18-án hunyt el. Emlékére a Hagyományok Háza virrasztást szervezett.

9 серпня 2013