Felhívás új művek komponálására

A Magyar Művészeti Akadémia, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar és a Budapesti Vonósok Kamarazenekar új művek komponálására hívja a 18–35 év közötti magyar zeneszerzőket. A kiválasztott művek a Budapesti Vonósok előadásában három hangversenyen hangzanak majd el. Új, eddig még bemutatatlan, versenyt nem nyert, CD vagy rádióadás számára rögzítésre nem került, vonós kamarazenekarra komponált 8-10 perc terjedelmű, egy- vagy többtételes kompozíciókat várnak szeptember 1-jei határidővel.

28 травня 2020

Elhunyt Halmos Béla

67 éves korában, július 18-án váratlanul elhunyt Halmos Béla Széchenyi-díjas népzenész, népzenekutató, előadóművész, a táncházmozgalom egyik elindítója. 2013. augusztus 9-én, pénteken 14.15-kor a Farkasréti temetőben, a Makovecz-ravatalozóból kísérik utolsó útjára. 

19 липня 2013

Bogányi Gergely Dubrovnikban koncertezik

Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja először ad koncertet Dubrovnikban. A 64. Nyári Játékok keretében július 21-én lép fel az óvárosi Rektor-palotában. Amint a művész elmondta, nagy várakozással készül a hangversenyre, mert még nem szerepelt a fesztiválon, sőt a legendás szépségű tengerparti városban sem járt még soha. 

19 липня 2013

Életük a zene

A Nemzeti Ifjúsági Zenekar címmel kitüntetett Zuglói Filharmónia – melynek 1988 óta Záborszky Kálmán művészeti vezetője – július 27-én a berlini Konzerthausban, a Young Euro Classic vendégeként lép fel. Másnap a Liebermann Villánál játszanak térzenét: többek között Csajkovszkij Virágkeringőjét, Liszt II. és III. magyar rapszódiáját, Brahms Magyar táncait. Mindkét koncerten Záborszky Kálmán vezényel.

16 липня 2013

Keletre tart a gyermekkórus

Távol-keleti meghívást kapott a Szabó Dénes karnagy által vezetett, nyíregyházi Cantemus Gyermekkórus. Az utazás során fellépnek majd Hong-Kongban, a kínai Guangzhou városban és Tajvanon is.

8 липня 2013

Magyar kórus Franciaországban

Kitüntető meghívást kapott a Budapesti Monteverdi Kórus az ötezer résztvevőt váró franciaországi fesztiválra, a „XXI. Choralies" nemzetközi kórusünnepre. 

4 липня 2013