A művészettel nevelés a nemzet jövőbeli sikerébe történő befektetés

…az „általános" szint amatőrnek sok, profinak viszont kevés…

Vashegyi György karmester, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke az előadó-művészeti együttesek állami támogatásáról, a támogatási rendszer átalakításának szükségességéről, a zenekarok profiljának meghatározásáról és a Nemzeti Kulturális Alap program működéséről nyilatkozott a ZENEkar című folyóiratnak. Honlapunkon a teljes interjút közöljük.
1 жовтня 2020

Terényi Ede és Kovács Zoltán szerzői estje

A Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Tagozata nevében tisztelettel meghívjuk Terényi Ede zeneszerző, zenetudós és Kovács Zoltán zeneszerző szerzői estjére.

18 листопада 2013

A Budapesti Monteverdi Kórus hangversenye

A Belvárosi Szent Anna templomban november 1-jén rendezték meg  Halottak napja és Mindenszentek alkalmából a Kollár Éva vezette Budapesti Monteverdi Kórus hangversenyét.

5 листопада 2013

Eősze 90

A Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Tagozata és a Magyar Kodály Társaság tisztelettel meghívja a Magyar Örökség díjjal kitüntetett Eősze László Erkel-, Szabolcsi Bence- és Széchenyi-díjas zenetörténész, a zenetudomány kandidátusa, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja tiszteletére, 90. születésnapja alkalmából rendezett zenetudományi konferenciára.

4 листопада 2013

Koncert Halmos Béla emlékére

Október 26-án, szombaton este 7 órakor a Marczibányi téri Művelődési Központban a Kaláka együttes adott koncertet. Az esten Halmos Béláról, a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti, Néprajzi Tagozatának nemrégiben elhunyt tagjáról emlékeztek meg művésztársai. 

28 жовтня 2013

Ünnepi hangverseny október 23-án

A Magyar Művészeti Akadémia és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata ünnepi hangversenyt rendezett az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének és hőseinek tiszteletére. A Pannon Filharmonikusok nemzeti zenekarának előadásában felcsendültek Dubrovay László és Balassa Sándor művei. 

24 жовтня 2013