Hangjegyek a ládafiából

Interjú Balassa Sándorral


Balassa Sándor január 20-án ünnepelte 85. születésnapját. Ebből az alkalomból a Makovecz utcában is köszöntötték barátai és pályatársai a zeneszerzőt, a nemzet művészét, a Magyar Művészeti Akadémia egyik alapító tagját, aki ideje nagy részét ma is komponálással tölti, és akinek zongorára, csembalóra, hárfára és cimbalomra írt munkáit az elmúlt években Kassai István zongoraművész, az MMA rendes tagja játszotta lemezre. A Pesti Vigadóban december elején a Zeneművészeti Tagozat szervezésében hangversenytermi bemutatót is tartottak műveiből. Balassa Sándor zeneszerzőt kérdeztük...
30 січня 2020

Augusztus 20. – István király kétszer

Kolozsvárott augusztus 25-én 30 ezer ember előtt mutatják be az István, a királyt a Kolozsvári Magyar Napok keretében. A darab nyilvános főpróbáját augusztus 20-án este tartják a békéscsabai Szent István téren. Ugyanezen a napon Erkel Ferenc utolsó befejezett operáját, az István királyt tűzik műsorra a Budapesti Nyári Fesztiválon. 

12 серпня 2013
Életműdíjat kapott a Cantemus karnagya

Életműdíjat kapott a Cantemus karnagya

Életműdíjat kapott a Magyar Művészeti Akadémia tagja, Szabó Dénes karnagy azon a nagyszabású koncertturnén, amelyről a közelmúltban tért haza a nyíregyházi Cantemus GyermekkórusA háromhetes turnénak Hong-Kong, Kína és Tajvan voltak az állomásai.

12 серпня 2013
Virrasztás Halmos Béláért

Virrasztás Halmos Béláért

Gyászoló családja, barátai, munkatársai és tisztelői a Farkasréti temetőben kísérik el utolsó útjára Halmos Bélát augusztus 9-én, pénteken 14.15-kor. A neves népzenekutató, a magyar táncházmozgalom egyik elindítója életének 68. évében, július 18-án hunyt el. Emlékére a Hagyományok Háza virrasztást szervezett.

9 серпня 2013
Itt a Kaposfest

Itt a Kaposfest

Jövő héten, augusztus 1319. között tartják az idei Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált. A több mint 15 000 látogatót vonzó Kaposfest a világszínvonalú komolyzenei koncertek mellett rengeteg más, izgalmas programmal is várja a közönséget: lesz jazz, pop, blues és sanzon is, valamint kiállítások, gasztronómiai események teszik színesebbé a Somogy megye szívébe látogatók élményeit.

7 серпня 2013

A Muzsikás Együttes jubileumi koncertje

A Muzsikás Együttes a 2013-as Sziget Fesztivál nulladik napján (augusztus 6.) nagyszabású jubileumi koncerten ünnepelte negyvenedik születésnapját. A zenekar vendége volt Jandó Jenő, Petrás Mária, az Amadinda Együttes, továbbá olyan világsztárok, mint a Londonban élő hegedűművész, Alexander Balanescu és az amerikai Woven Hand rockegyüttes.

7 серпня 2013