A művészettel nevelés a nemzet jövőbeli sikerébe történő befektetés

…az „általános" szint amatőrnek sok, profinak viszont kevés…

Vashegyi György karmester, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke az előadó-művészeti együttesek állami támogatásáról, a támogatási rendszer átalakításának szükségességéről, a zenekarok profiljának meghatározásáról és a Nemzeti Kulturális Alap program működéséről nyilatkozott a ZENEkar című folyóiratnak. Honlapunkon a teljes interjút közöljük.
1 жовтня 2020

Kitüntették Zádori Máriát

Nagykanizsán hagyományosan a Város Napján adják át az önkormányzat által alapított kitüntetéseket. Az idei ünnepi közgyűlést, melynek egyetlen „napirendi pontja" az elismerések átadása volt, 2014. április 25-én, pénteken délelőtt tartották a Medgyaszay házban. 

26 квітня 2014

Hangverseny Szőnyi Erzsébet tiszteletére

A Zeneakadémia április 24-én ünnepi hangversennyel köszöntötte a kilencvenedik születésnapját ünneplő Szőnyi Erzsébetet, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját. A Kossuth-díjas zenepedagógus, zeneszerző és karnagy Kodály Zoltán tanítványaként, életművét a Kodály módszer folytatása szellemében építette fel. 

25 квітня 2014

Huszár Lajos másodszor érdemelte ki az Artisjus-díjat

Az év komolyzenei műve lett az Álom-monológok

Az év komolyzenei művének járó Artisjus-díjat Huszár Lajosnak ítélték Álom-monológok op. 37. című alkotásáért. A szegedi származású művész 2007-ben már részesült az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület elismerésében. 

25 квітня 2014

Egressy Béni-emlékest a Magyar Írószövetségben

Egressy Béni születésének 200. évfordulója alkalmából rendezték meg az „Árad a fény…" című estet a Magyar Írószövetség Klubtermében. Egressy Béni a Szózat zeneszerzője, Erkel Ferenc operáinak szövegírója 1814. április 21-én született Sajókazincon. 

23 квітня 2014

Kortárs kisoperákat mutat be az Operettszínház

Dubrovay László és Vidovszky László Kossuth-díjas zeneszerzők egy-egy kisoperáját mutatja be április 17-én a Budapesti Operettszínház. Dubrovay László Váltságdíj című műve ősbemutató, Vidovszky László Nárcisz és Echo című alkotását pedig igen ritkán játsszák. 

14 квітня 2014