Felhívás új művek komponálására

A Magyar Művészeti Akadémia, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar és a Budapesti Vonósok Kamarazenekar új művek komponálására hívja a 18–35 év közötti magyar zeneszerzőket. A kiválasztott művek a Budapesti Vonósok előadásában három hangversenyen hangzanak majd el. Új, eddig még bemutatatlan, versenyt nem nyert, CD vagy rádióadás számára rögzítésre nem került, vonós kamarazenekarra komponált 8-10 perc terjedelmű, egy- vagy többtételes kompozíciókat várnak szeptember 1-jei határidővel.

28 травня 2020

Több mint 130 fiatal operaénekes jelentkezett az I. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyre

Harminc nemzet több mint 130 fiatal operaénekese jelentkezett a Liszt Ferenc Zeneakadémia első saját szervezésű nagyszabású nemzetközi versenyére, az I. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyre – adta hírül a Zeneakadémia közleménye. A Magyar Művészeti Akadémia az énekverseny egyik különdíjának adományozását támogatja.

2 квітня 2014

Szabó Marcell győzött a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen

Szabó Marcell, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktoranduszhallgatója nyerte meg március 29-én, szombaton a 6. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt Szegeden. Az első díjhoz a Magyar Művészeti Akadémia által felajánlott 500 ezer forint párosul. A közel egy évtizede életre hívott versenyt hagyományosan kétévente, Bartók Béla március 25-i születésnapjához kapcsolódóan rendezik meg.

31 березня 2014

Dubrovay László vígoperája Miskolcon

Dubrovay László Kossuth-díjas zeneszerzőnek, a Magyar Művészeti Akadémia zenei tagozata vezetőjének Váltságdíj című egyfelvonásos vígoperája ősbemutatóként hangzik el a miskolci Bartók Plusz Operafesztiválon – jelentette be Kesselyák Gergely, a fesztivál igazgatója a 2014-es programot bemutató sajtóbeszélgetésen március 26-án. 

28 березня 2014

Carlo Ponti és a MÁV Szimfonikusok

Carlo Ponti vezényletével tartott Beethoven-estet a megújult Vigadóban a MÁV Szimfonikus Zenekar, melynek keretében belül többek közt az 1803-ban befejezett 3. Zongoraverseny is megszólalt Claudia Yang zongorista közreműködésével.

27 березня 2014

Átadták a Bartók–Pásztory-díjakat

Baráti Kristóf hegedű- és Falvai Sándor zongoraművésznek ítélte az idén a magyar zenei szakma legrangosabb elismerésének számító Bartók–Pásztory-díjakat a kuratórium. A díjat minden évben Bartók Béla születésének évfordulóján március 25-én adják át.

26 березня 2014