Dubrovay László zongoraművei Balázs János előadásában

A Magyar Művészeti Akadémia Nagydíját ebben az évben Dubrovay László kapta. Ezt a díjat konkrét alkotásért, egy-egy friss, kiemelkedő művészi teljesítményért lehet elnyerni. Dubrovay az elmúlt időszakban komponált, Sonata di felicitá (Boldogság szonáta) c. zongoraműve az ősszel CD-n is megjelent. A lemezbemutató december 14-én lesz a Pesti Vigadó dísztermében. Juhász Előd lesz a műsorvezető, aki a zeneszerzővel és Balázs János zongoraművésszel is beszélget az esten. A pandémia helyzet miatt a koncertet a nézők kivételesen nem a helyszínen, hanem a képernyők előtt követhetik, digitális közvetítés formájában. Dubrovay László Kossuth-díjas zeneszerző, a Nemzet Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a lemezről és a hangversenyről beszélt.
4 грудня 2020

Húsz koncert szerepel a 10. Cantemus Fesztivál programján Nyíregyházán

Tíz ország tizennyolc énekkarát láthatja a közönség az augusztus 15-én kezdődő 10. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál és Karvezetői Mesterkurzus keretében megrendezett koncerteken Nyíregyházán.

11 серпня 2014

Kaposfest 2014

Augusztus 13. és 19. között ötödik alkalommal rendezik meg a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált. A fellépők olyan sztárok, akiket a világ legfontosabb koncerttermeiben már ismernek és örömmel várnak a legnagyobb fesztiválokon is.

6 серпня 2014

Japánban turnézik a Pro Musica Leánykar

Hetek óta vendégeskedik Japánban a Kossuth-díjas Szabó Dénes karnagy vezette Pro Musica Leánykar. A következő, július 24-ei koncertjük Kanagawában lesz, amiről hangfelvétel is készül.

8 липня 2014

Koncert-fúvószenekarok Világszövetségének Konferenciája és Fesztiválja

A Koncert-fúvószenekarok Világszövetségének (WASBE) konferenciáját és fesztiválját rendezik meg 2014. július 6-14. között Debrecenben. Az esemény hivatalos megnyitójára 2014. július 6-án, vasárnap 20.00 órakor kerül sor a Kölcsey Központ nagytermében a Magyar Honvédség Központi Zenekara és Tánckara közreműködésével. A rendezvény egyik támogatója az MMA.

4 липня 2014

Gluck ősbemutató az Operaházban Vashegyi György vezényletével

Christoph Willibald Gluck német zeneszerző egyik utolsó művét, az Íphigeneia Tauriszban című operát mutatják be, Vashegyi György vezényletével 2014. június 22-én a Magyar Állami Operaházban.

18 червня 2014