A művészettel nevelés a nemzet jövőbeli sikerébe történő befektetés

…az „általános" szint amatőrnek sok, profinak viszont kevés…

Vashegyi György karmester, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke az előadó-művészeti együttesek állami támogatásáról, a támogatási rendszer átalakításának szükségességéről, a zenekarok profiljának meghatározásáról és a Nemzeti Kulturális Alap program működéséről nyilatkozott a ZENEkar című folyóiratnak. Honlapunkon a teljes interjút közöljük.
1 жовтня 2020

Szabadság OperaGála

Nemzetközi konferenciával és nagyszabású operagálával emlékezik meg a Magyar Állami Operaház a vasfüggöny 25 évvel ezelőtti lebontásáról szeptember 5-én és szeptember 6-án. Az Erkel Színházban megrendezendő konferencián Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozatának vezetője köszönti a résztvevőket.

5 вересня 2014

Húsz koncert szerepel a 10. Cantemus Fesztivál programján Nyíregyházán

Tíz ország tizennyolc énekkarát láthatja a közönség az augusztus 15-én kezdődő 10. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál és Karvezetői Mesterkurzus keretében megrendezett koncerteken Nyíregyházán.

11 серпня 2014

Kaposfest 2014

Augusztus 13. és 19. között ötödik alkalommal rendezik meg a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált. A fellépők olyan sztárok, akiket a világ legfontosabb koncerttermeiben már ismernek és örömmel várnak a legnagyobb fesztiválokon is.

6 серпня 2014

Japánban turnézik a Pro Musica Leánykar

Hetek óta vendégeskedik Japánban a Kossuth-díjas Szabó Dénes karnagy vezette Pro Musica Leánykar. A következő, július 24-ei koncertjük Kanagawában lesz, amiről hangfelvétel is készül.

8 липня 2014

Koncert-fúvószenekarok Világszövetségének Konferenciája és Fesztiválja

A Koncert-fúvószenekarok Világszövetségének (WASBE) konferenciáját és fesztiválját rendezik meg 2014. július 6-14. között Debrecenben. Az esemény hivatalos megnyitójára 2014. július 6-án, vasárnap 20.00 órakor kerül sor a Kölcsey Központ nagytermében a Magyar Honvédség Központi Zenekara és Tánckara közreműködésével. A rendezvény egyik támogatója az MMA.

4 липня 2014