Carlo Ponti és a MÁV Szimfonikusok

Carlo Ponti vezényletével tartott Beethoven-estet a megújult Vigadóban a MÁV Szimfonikus Zenekar, melynek keretében belül többek közt az 1803-ban befejezett 3. Zongoraverseny is megszólalt Claudia Yang zongorista közreműködésével.

A karmester, Carlo Ponti napjainkban a világ neves koncerttermeinek, így Róma, Milánó, Moszkva, Los Angeles, Bécs ünnepelt művésze, aki a legismertebb zenekarok dirigenseként lép közönség elé. Többek között a Festival d'Echternach, Festival Vancouver, St. Petersburg Palaces Music Festival, Festival Internacional de Musica de Villena, Napa Valley Festival del Sole, Tuscan Sun Festival, és a Köln Musik Triennale nemzetközi fesztiválok közreműködője. Claudia Yang kínai zongoraművész ez év februárjában vette át a "Pro Cultura Hungarica" díjat, melyet Orbán Viktor miniszterelnök kínai látogatása során adtak át. Különlegessége volt ennek a koncertnek, hogy egyik ráadásként a kínai zongoraművész Liszt Ferenc 15. Magyar Rapszódiáját játszotta, mely mindenképpen tisztelgés volt a Vigadóban egykor szintén fellépő zeneszerző előtt.

A nagy múltú MÁV Szimfonikus Zenekar együttes olyan sztárokkal lép rendszeresen színpadra, mint Plácido Domingo, José Carréras, Zubin Mehta és számos koncertet adott az egykori legendás tenorral Luciano Pavarottival is. Az est díszvendége: Őexcellenciája Xiao Qian, a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete volt, fővédnök pedig Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért és a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos.
27 березня 2014  |  koncert