Látogatócsúcs a Körülöttünk. Nemzeti Szalon 2017. Iparművészet és Tervezőművészet című tárlaton a Műcsarnokban

A Körülöttünk. Nemzeti Szalon 2017. Iparművészet és Tervezőművészet című kiállításnak minden eddigi szalonnál nagyobb volt a látogatottsága, a vasárnap zárt tárlatot összesen 27 307-en tekintették meg.
2014-ben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére és támogatásával a Műcsarnok – az MMA intézménye – Nemzeti Szalon néven új kiállítássorozatot indított, mellyel az a célja, hogy időről időre megbízható körképet nyújtson a vizuális művészetek különböző területein született legfontosabb teljesítményekről. Az építészet, a képzőművészet majd a fotó- és médiaművészet után a 2017-es kiállítás az ipar- és tervezőművészet elmúlt tíz évének áttekintésére vállalkozott. Tisztelgett a közelmúlt iskolateremtő mesterei előtt, de elsősorban a változó képzési, tervezői, gyártói és értékesítői környezetben tevékenykedő mai alkotók lehetőségeire és legkiemelkedőbb szakmai teljesítményeire koncentrált. 2300 négyzetméteren több mint 400 művész közel 1000 alkotását mutatták be.
A tárlatot többek között Bogányi Gergely, Borbély Mihály, Csík János, Szakcsi Lakatos Béla, és a Soharóza kísérte zenei, Feledi János és Nagy Ákos, valamint a Timothy and the Things tánc programokkal; a kurátorok Scherer József formatervező és Sára Ernő grafikusművész mellett tárlatot vezettek dr. Bendzsel Miklós, Gundel Takács Gábor, Jordán Tamás, Pálffy György, Puskás Peti, dr. Szilágyi B. András; színházi produkciókkal Farkas Franciska és Koltai Róbert szerepelt; a Múzeumok Éjszakája mellett pedig tovább színesítették a szalont a művészeti foglalkozások, filmvetítések és könyvbemutatók.
A szalonhoz konferencia és két-két tematikusan illeszkedő tárlat kapcsolódott a Kamarateremben és a Műcsarnok#Boxban.
Részletes dokumentáció a http://iparmuveszet.nemzeti-szalon.hu címen található.
14 серпня 2017  |  scherer józsef nemzeti szalon sára ernő