2019. október 2. – november 10. – Őszi lehalászás | M. Novák András képzőművész kiállítása

„Örök kérdéseink – világunk, életünk, múltunk, jövőnk vonatkozásában – még megvannak. A választ keresők – tudós, művész, filozófus, csupán csak gondolkodó emberek – fogynak. A válasz helyett profit motorja hajtotta, másodlagos fogyasztói, hedonista világot teremtett századunk. A »feleslegességig« szabaddá vált kortárs művész (becsülve, ismerve, szeretve a korábbi korok mesterségbeli értékeit) egy kereső, kérdező ember. Képi válaszaiban keresi, teremti a felejteni ítélt tartalmi értékeket: hitek, ideák, minőség, felelősség ideális befogadó formáját. Hogy a fogás, fogás a koron, a koromon (75 év) hogyan sikerült, az »Őszi lehalászás« című kiállítás mutatja a Vigadóban."
(M. Novák András képzőművész, az MMA rendes tagja)

2019. szeptember 30-tól – Válogatás a magyar animációs film történetéből

A Magyar Művészeti Akadémia filmklubja folytatódik! 2019. szeptember 30-tól október 28-ig, hétfő esténként 18 órakor a Premier Kultcaféban újabb tematikus válogatásokat láthatnak a nézők a magyar animáció legjobb alkotásaiból. A vetítések után dr. Varga Zoltán, a filmklub házigazdája meghívott alkotókkal, illetve szakértőkkel beszélget. A válogatás filmarchívumokból elővarázsolt ritkaságokat is bemutat, animáció és filmtudomány szakosoknak kihagyhatatlan!

2019. szeptember 30. | 19.00 – Az opera és operett gyöngyszemei

Bemutatkoznak Kiss B. Atilla növendékei

Kiss B. Atilla operaénekes, a Magyar Művészeti Akadémia rendes, valamint elnökségi tagja, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, egyetemi oktató, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művésztanára. Operaénekesi karrierje mellett legalább akkora jelentőséggel bír oktatói munkája. A Pesti Vigadóban tanítványai mutatkoznak be: Süle Dalma, Pete Ádám, Drahos Evelin és Ninh Duc Hoang Long.

2019. szeptember 27. | 17:30 – Gulyás Gyula 75 – Cinema 64

Filmvetítés és beszélgetés Gulyás Gyula Balázs Béla-díjas filmrendezővel, az MMA rendes tagjával 75. születésnapja alkalmából.

2019. szeptember 26. | 17:30 – Építészklub – Makovecz Műhelye két alkotó szemével

A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata 2017-ben indította el klubestjeit – az akkor még Kecske utcai, ma már Makovecz Imre utcai – Makovecz Szalonban, ahol egy-egy akadémikus és köztestületi tag mutatja be épp futó munkáit, tervezési feladatait, az őket foglalkoztató építészeti (vagy egyáltalán nem építészeti) gondolatokat és érzéseket. A szeptember 26-i Építészklub az eddigiektől kissé eltérő módon egyazon témát jár körül: Makovecz Imre szellemi és építészműhelyét bemutatni a benne alkotók szemével. A szeptemberi klub építész-párosa Turi Attila, az MMA rendes tagja, az Építőművészeti Tagozat vezetője és Kravár Ágnes köztestületi tag.

// ]]>