Dr. Szabó László építész – a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti-díja

Szabó László tanár úr építész generációk sorát nevelte-terelte tudásával, példájával, türelmével, emberségével. Olyan karizmatikus egyéniség, aki számára a tanári hivatás egyenlő az emberépítéssel.
A hetvenes évek elejétől napjainkig folyamatosan tanít, „nem középiskolás fokon"!
Szuggesztív, lelkes alkotó és gondolkodó személyiség, aki egyesíti a tágas kitekintésű művész és az elmélyült tudós tulajdonságait.

Gelencsér Gábor filmtörténész – Szőts István-díj – a Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti-díja

Gelencsér Gábor filmtörténész, habilitált egyetemi docens. 1961-ben született Budapesten. 1986-ban magyar–történelem szakos tanári, 1990-ben esztétika szakos diplomát szerzett.

Kemsei István író – Illyés Gyula-díj – a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi-díja

Kemsei István első verseskötete, az Arc, 1973-ban jelent meg a Kozmosz könyvek költőindító sorozatában, Kormos István figyelme alatt, melynek a rangját maguk a költők emelték; szinte valamennyien a pályán maradva, jelentős teljesítményt értek el.

Baliga Kornél belsőépítész – a Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti Tervezőművészeti-díja

A Magyar Iparművészeti Főiskolán Németh István belsőépítész és Szrogh György építész növedékeként 1971–76 között végezte tanulmányait. Diplomája után a KERTI tervezőirodájába került, A hetvenes évek számára jelentős munkái közé tartozott a Gundel Étterem háború alatt elpusztult stukkó-mennyezetének a rekonstrukciója (1977–79). Ettől kezdve végleg elkötelezte magát az európai művészeti stílusok újrafelfedezése és azok műemléki épületekben lehetséges alkalmazása, újratervezése mellett.

Molnár Sándor festőművész – a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti-díja

Molnár Sándor Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas festőművész, a kortárs magyar képzőművészet kimagasló alkotója, aki hatvan éven átívelő festői életművével együtt filozófiai és művészettörténeti megalapozottságú elméleti és pedagógiai rendszert hozott létre.

Tóth László költő – Cs. Szabó László-díj – a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti-díja

Tóth László több mint tízkötetes költőként a szlovákiai magyar líra meghatározó egyénisége. Élete kész regény. Budapesten született, kisgyerek korában azonban egy szlovákai magyar faluba került, negyvenedik életévéhez közel Magyarországra visszahonosodott, jó néhány éve viszont ismét a Felvidéken, Dunaszerdahelyen él.

Dr. Küllős Imola folklórkutató – Erdélyi Zsuzsanna-díj – a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti-díja

Dr. Küllős Imola folklórkutató, habilitált, címzetes egyetemi tanár 1968-ban szerzett kitüntetéses diplomát a budapesti ELTE-n, mint magyar nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár, etnográfus. 1984-ig az MTA Néprajzi Kutatócsoportjában dolgozott tudományos kutatóként. 1984 márciusától tanított és 2005-ös nyugdíjba vonulása óta még is tanít az ELTE Folklór Tanszékén.

Orosz Adél balettművész – a Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti-díja

Orosz Adél Kossuth- és Liszt-díjas prímabalerina, kiváló művész, az Operaház örökös tagja és mesterművésze tanulmányait 1947-ben az Operaház balettiskolájában kezdte a kor nagyszerű balettmesterénél, Nádasi Ferencnél. 1954-ben lett az Állami Operaház tagja, majd prímabalerinája.

Balázs János zongoraművész – a Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti-díja

Balázs János Liszt-díjas, Junior Prima és Príma díjas zongoraművész az elmúlt évek hangversenyei alapján generációjának egyik legkiemelkedőbb művésze lett. Feljogosítja erre fantasztikus technikai képessége, muzikalitása, gazdag repertoárja.