Rátóti Zoltán

Lemondott a kaposvári Csiky Gergely igazgatói székéről Rátóti Zoltán

Lemondott tisztségéről a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója, Rátóti Zoltán, aki a döntését családi elfoglaltsággal indokolta augusztus 22-én a teátrum évadnyitó társulati ülésén a somogyi megyeszékhelyen.
Rátóti Zoltán a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a Színházművészeti Tagozat vezetője azt mondta: mindennapi szakmai feladatok mellett a színház közelgő felújítása az eddiginél is komolyabb helytállást igényel, emellett hamarosan gyermeke születik, így a vezetői feladatokat felelősséggel nem tudja vállalni.
Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere közölte, hogy kényszerűen vette tudomásul Rátóti Zoltán döntését, akivel közös megegyezéssel bontanak szerződét. Az igazgatói teendőket szeptember 2-től ideiglenesen Fülöp Péter gazdasági vezető látja el, a direktori tisztségre rövid időn belül pályázatot írnak ki.
Rátóti Zoltán lemondásának hírét a színház az alábbi közleményben hozta nyilvánosságra.
„Rátóti Zoltán, Szita Károly polgármesterrel történt egyeztetést követően családjának bővülése miatt közös megegyezéssel távozik a Színház igazgatói posztjáról. A Csiky Gergely Színház vezetésével szeptember 1-jével a polgármester dr. Fülöp Péter gazdasági- és produkciós igazgatót bízza meg."

www.szinhaz.hu

Rátóti Zoltán az induló évadtól a Nemzeti Színház társulatában folytatja.