« Tillbaka

2019. december 10. | 18.00 – Keddi kaleidoszkóp | Kiss B. Atilla

2019. december 10. | 18.00 – Keddi kaleidoszkóp | Kiss B. Atilla

„A  hagyományokat mi nem felelevenítettük, hanem éltük" – mesélte egyszer egy interjúban Kiss B. Atilla, Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja. Kalotaszentkirályon nevelkedett, és kivételes hangi adottságának, tehetségének, kitartásának köszönhetően a világ legrangosabb operaszínpadain, számos szerepben énekelt, mégis szívében talán a legkülönlegesebb helyet Bánk bán alakja foglalja el. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művésztanáraként felelősségének érzi a tehetséggondozást, a Budapesti Operettszínház főigazgatójaként pedig küldetésének tekinti, hogy nemzeti kultúránk ékkövét, az operettet a legmagasabb művészi minőségben élvezhesse a közönség. E kivételes életút főbb állomásai elevenednek meg a Keddi kaleidoszkópban.
A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata Keddi kaleidoszkóp című program­sorozatának következő estjén Kiss B. Atilla operaénekessel Kurucz Éva újságíró, műsorvezető beszélget.

A Művészetelméleti Tagozat 2015 őszén indította el műhelybeszélgetés-sorozatát. A sorozat célja, hogy a közönség bepillantást nyerjen a meghívott neves művészek és művészetelméleti szakemberek alkotó- és kutatómunkájába, megismerhesse szemlélet­mód­jukat, törekvéseiket, módszereiket. A beszélge­tések középpontjában általában egy-egy új alkotás, művészi feladat, illetve kutatási eredmény áll. A sorozatra ellátogatók elmélyült, mégis oldott hangulatú beszélgetések tanúi lehetnek, melyeket kép- és filmvetítés, illetve élő színpadi produkciók tesznek teljessé. A programok végén a közönség tagjai is feltehetnek kérdéseket.

A belépés díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A programra regisztrálni a marothy.csaba@mma.hu címen lehet.
 
Helyszín: a Magyar Művészeti Akadémia irodaháza, Budapest VI., Andrássy út 101., Rendezvényterem (bejárat a Bajza utca felől)