Belsőépítészek napja

Megnyílt az Iparművészet a belsőépítészetben című tárlat a Pesti Vigadóban
Átadták „Az év belsőépítésze 201718" díjat, valamint az MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának szakmai különdíját

 
2019-ben húszéves a magyar belsőépítész közösség szakmai elismerése, Az év belsőépítésze-díj. Ebből az alkalomból rendezett a Magyar Belsőépítész Egyesület a díjátadó köré szakmai konferenciát, valamint a díj történetére is visszatekintő tablókiállítást. „Az év belsőépítésze 201718" díjat Fülöp Krisztina vehette át a Pesti Vigadó Makovecz termében, amely a belsőépítészet helyzetét megvitató konferencia helyszínéül is szolgált szeptember 19-én. Emellett megnyílt a Belső terek mesterei összefoglaló című tárlat, ennek keretében a 20 éves „Az év belsőépítésze" díj és az Iparművészet a belsőépítészetben című önálló kiállítások. A tárlat megnyitóján szakmai különdíjat adtak át Balogh Eleonóra Ferenczy Noémi-díjas üvegművész, műemléki restaurátor szakértőnek.
den 20 september 2019

Hager Ritta kiállítása a Forrás Galériában

2013. szeptember 5-én nyílt meg Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának kiállítása a terézvárosi Forrás Galériában. A kiállítást dr. Beer Miklós, a váci egyházmegye püspöke nyitotta meg. 

den 6 september 2013
Magyar Kárpitok

Magyar Kárpitok

A Romániai Képzőművész Szövetség marosvásárhelyi fiókja és a Magyar Kárpitművészek Egyesülete kiállításának megnyitóját a marosvásárhelyi Kultúrpalota Galériában tartják augusztus 23-án. A kiállítás kurátora Balogh Edit kárpitművész, rendezője Katona Szabó Erzsébet textilművész. A tárlatot megnyitja: Nagy Miklós Kund művészeti író.

den 13 augusti 2013

"A leromboltat építsd fel, a felépítettet őrizd meg"

Székesfehérvár, a magyar királyok koronázóvárosa Magyarországon 1916 óta nem látott ünnepi eseménysorozatra készül. A Koronázási Ünnepi Játékokon idézik fel itt megkoronázott és nyugvó nagy királyaink alakjait. A Koronázási Ünnepi Játékok fő eseményei közé tartozik a  Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész tervezte történelmi óriásbábok felvonulása. 

den 12 augusti 2013

Kortárs magyar divat Milánóban

Kortárs magyar öltözékek bemutatója nyílt Pentatónia címmel június 13-án csütörtökön Milánóban a Palazzo Morandóban, a magyar–olasz kulturális évad keretében.

den 17 juni 2013

Pentatónia – Magyar ruhák tárlata

Egy hónapon át, június 13. és július 14. között 25 tervező 50 öltözékét mutatják be a milánói divatnegyed szívében lévő történeti múzeumban, a Palazzo Morandóban. A kiállítás címe Pentatónia; olyan ruhákkal szerepelnek a tervezők, amelyek a magyar viseletkultúra hagyományaiban gyökereznek, onnan merítik formai vagy díszítménybeli inspirációikat.

den 11 juni 2013
Första Senaste