Teremtő víziók – Szoborszékek – Az agyag költője

Iparművészek • tervezőművészek könyvbemutató

Ipar- és tervezőművészek sorozatcímmel új kötet­sorozatot indított 2018-ban az MMA Kiadó. Idén március idusáig három könyv: P. Benkő Ilona keramikus, Mezei Gábor belsőépítész és Németh János keramikus­művész életét és munkásságát feldolgozó kismonográfia jelent meg, utóbbi a nemzet művésze 85. születés­napjához időzítve. A Magyar Művészeti Akadémia és az MMA Kiadó 2019. március 26-án a Pesti Vigadóban tartott könyvbemutatóján Szenes István, az MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának vezetője, Fekete György, az MMA tiszteletbeli elnöke, belsőépítész, és Árendás József grafikus­művész, a sorozat tervezője mutatta be a könyveket.
den 1 april 2019
Magyar Kárpitok

Magyar Kárpitok

A Romániai Képzőművész Szövetség marosvásárhelyi fiókja és a Magyar Kárpitművészek Egyesülete kiállításának megnyitóját a marosvásárhelyi Kultúrpalota Galériában tartják augusztus 23-án. A kiállítás kurátora Balogh Edit kárpitművész, rendezője Katona Szabó Erzsébet textilművész. A tárlatot megnyitja: Nagy Miklós Kund művészeti író.

den 13 augusti 2013

"A leromboltat építsd fel, a felépítettet őrizd meg"

Székesfehérvár, a magyar királyok koronázóvárosa Magyarországon 1916 óta nem látott ünnepi eseménysorozatra készül. A Koronázási Ünnepi Játékokon idézik fel itt megkoronázott és nyugvó nagy királyaink alakjait. A Koronázási Ünnepi Játékok fő eseményei közé tartozik a  Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész tervezte történelmi óriásbábok felvonulása. 

den 12 augusti 2013

Kortárs magyar divat Milánóban

Kortárs magyar öltözékek bemutatója nyílt Pentatónia címmel június 13-án csütörtökön Milánóban a Palazzo Morandóban, a magyar–olasz kulturális évad keretében.

den 17 juni 2013

Pentatónia – Magyar ruhák tárlata

Egy hónapon át, június 13. és július 14. között 25 tervező 50 öltözékét mutatják be a milánói divatnegyed szívében lévő történeti múzeumban, a Palazzo Morandóban. A kiállítás címe Pentatónia; olyan ruhákkal szerepelnek a tervezők, amelyek a magyar viseletkultúra hagyományaiban gyökereznek, onnan merítik formai vagy díszítménybeli inspirációikat.

den 11 juni 2013
Jakobovits Miklós kapta a Magyar Művészetért Posztumusz Díjat

Jakobovits Miklós kapta a Magyar Művészetért Posztumusz Díjat

Átadták a Magyar Művészetért-díjakat: az elismerést Lendvay József hegedűművész, Nagy Ervin színművész, Schilling Árpád rendező, Szórádi Zsigmond szobrászművész és Ütő Gusztáv festőművész vehette át. Jakobovits Miklóst, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagját Posztumusz Díjjal tüntették ki.

den 7 juni 2013
Första Senaste