Teremtő víziók – Szoborszékek – Az agyag költője

Iparművészek • tervezőművészek könyvbemutató

Ipar- és tervezőművészek sorozatcímmel új kötet­sorozatot indított 2018-ban az MMA Kiadó. Idén március idusáig három könyv: P. Benkő Ilona keramikus, Mezei Gábor belsőépítész és Németh János keramikus­művész életét és munkásságát feldolgozó kismonográfia jelent meg, utóbbi a nemzet művésze 85. születés­napjához időzítve. A Magyar Művészeti Akadémia és az MMA Kiadó 2019. március 26-án a Pesti Vigadóban tartott könyvbemutatóján Szenes István, az MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának vezetője, Fekete György, az MMA tiszteletbeli elnöke, belsőépítész, és Árendás József grafikus­művész, a sorozat tervezője mutatta be a könyveket.
den 1 april 2019

Az anyag életre kel

Schrammel Imre Kossuth-díjas keramikusművész életművéből 2014. március 28-án nyílt kiállítás a megújult és bővült Vigadó Galériában. 

den 28 mars 2014

Németh János keramikusművész kiállítása Zalaegerszegen

Németh János Kossuth- és Munkácsy-díjas keramikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja 80. születésnapja alkalmából nyílt jubileumi kiállítás Zalaegerszegen, a Gönczi Galériában 2014. március 21-én. A tárlat megnyitóján Fekete György a Magyar Művészeti Akadémia elnöke mondott köszöntőt.

den 24 mars 2014

Túllépni a megszokott formákon - Baráth Ferenc plakátalbuma

Megjelent a Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának Díjával kitüntetett Baráth Ferenc grafikusművész Plakátok című albuma.

den 4 mars 2014

A kerámiaművészet színterei

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Tornyai János Múzeum, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Wartha Vince Kerámiaművészeti Alapítvány a Vásárhelyi Kerámia Szimpózium 1998–2013 című kiállításhoz kapcsolódóan megrendezi az Értékteremtés, Folytonosság a Kortárs Professzionális Kerámiaművészetben című szakmai konferenciát.

den 26 februari 2014

Szentség és művészet

A szakralitás és a művészet összefüggéseiről, a két fogalom közös eszmei gyökeréről folytatnak párbeszédet az egyház és a művészet képviselői a Ludwig Múzeumban rendezett beszélgetéseken. A február 13-ai, második alkalommal Lovas Ilona Munkácsy-díjas képzőművész és Jelenits István piarista szerzetes fejtette ki gondolatait a témáról.

den 18 februari 2014
Första Senaste