Konferencia és kiállítás Kozma Lajosról

Építészként, grafikusként és iparművészként is maradandót alkotott

November 22-én a Pesti Vigadóban még többet tudhattunk meg a művészről, akinek pályája szorosan kapcsolódott Kós Károly és Györgyi Dénes munkásságához. Kozma Lajos célja Lechner Ödön nyomán a magyar népművészet hagyományaira alapozott, új, korszerű építészet és iparművészet létrehozása volt. 
den 24 november 2023

Apró vonalak, monumentális jelentéssel

Kókay Krisztina kiállítása Magyarkanizsán

Papírra és textilre rajzolt, vagy gobelinbe szövött érzésekkel találkozhat az, aki megtekinti Kókay Krisztina, Ferenczi Noémi-díjas textil- és grafikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja kiállítását Magyarkanizsán. A művész fél évszázados alkotóművészeti múltjának jeles művei láthatók a Dobó Tihamér képtárban.

den 16 november 2023

„Sok szép és fontos feladat vár rám"

Interjú Geszler Mária Garzuly keramikusművésszel

Szeptember óta látható Geszler Mária Garzuly Kossuth és Munkácsy-díjas keramikusművész, az MMA rendes tagja Dráma a kertben című kiállítása a Szombathelyi Képtárban; előhírnöke egy jövőre megnyíló, családtörténettel kiegészülő állandó tárlatnak. Ebből az alkalomból Merklin Tímea készített a művésszel interjút a vaol.hu számára.

den 6 november 2023

„A természet jobban tudja"

Schrammel Imre kilencven éves

A Magyar Művészeti Akadémia Schrammel Imre keramikust, az MMA rendes tagját köszöntötte kilencvenedik születésnapja alkalmából 2023. október 30-án az MMA Irodaház Akadémiai Klubjában. Az eseményen bemutatták az MMA Kiadó gondozásában megjelent Sketchbook – Rajzok, vázlatok című albumot is, amely betekintést enged a nemzet művésze gondolkodásmódjába. Elegendő az alkotáshoz a föld és a kéz?

den 31 oktober 2023

Bucharest Graphic Days

Az MMA akadémikus grafikusművészeinek csoportos kiállítása Bukarestben

A Liszt Intézet - Magyar Kulturális Központ Bukarest kiállítótermeiben megnyílt az MMA grafikusművészeinek csoportos kiállítása a 2. Bucharest Graphic Days keretében. Sára Ernő, az MMA Ipar- és Tervezőművészeti Tagozatának vezetője reprezentatív válogatást állított össze a nemzetközi szinten is ismert és elismerésnek örvendő 11 magyar grafikusművész munkáiból.
A kiállító művészek: Antal Pál, Árendás JózsefBakos IstvánBaráth FerencFelsmann TamásHauser BeátaKeresztes DóraKulinyi IstvánOrosz István, Sára Ernő és Szunyoghy András.

den 27 oktober 2023

Közelebb hozzák egymáshoz a művészeti ágak dolgozóit

Látogatás a Magyar Művészeti Akadémia győri munkacsoportjánál

Lassan egyéves tapasztalattal rendelkezik a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Győri Regionális Munkacsoportja, melynek vezetője Hefter László, az MMA rendes tagja, titkára pedig Kalló Dorottya. Az idei munkáról Barki Andrea készített velük interjút a kisalfold.hu portál számára.

den 13 oktober 2023
Senaste