Ünnepélyes oklevélátadó

A Magyar Művészeti Akadémia legutóbbi közgyűlésén rendes és levelező tagokat választott. Részükre a tagi oklevelek átadási ünnepségét 2020. február 17-én, hétfőn tartottuk Akadémiánk székházában, a Pesti Vigadó Makovecz termében. Vashegyi György, a köztestület elnöke üdvözölte a 2019. december 3-i közgyűlésen megválasztott új akadémikusokat, kiemelte a tagok példaértékű munkáját és az új művészeti közösségek erejét hangsúlyozta, melyek átfogóan nagyobb célokért hazában, nemzetben gondolkodva, hosszútávra meghatározóan tudnak tevékenykedni. A köszöntést követően vehették át okleveleiket az új levelező tagok, valamint a rendes taggá választott akadémikusok.
den 17 februari 2020

ÚJ CÍMEN A TITKÁRSÁG!


Számlázási címünk: Magyar Művészeti Akadémia Titkársága / 1062 Budapest, Andrássy út 101.

Pályázatok


MMA-20-P kódú pályázat kiírása művészeti programokra

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

„SZENTENDRE – KULTÚRPART 2019" kulturális és szabadidőközpont a Duna-korzón


Közérdekű adatok

Magyar Művészet folyóirat

Hírlevél

Fekete György a IV. Zalaegerszegi Szalon megnyitóján

Marton Éva mesterszakos növendékeinek sikere az opera és operett gálaesten

Zalaegerszegen a magyar kultúra napja alkalmából rendezett városi ünnepség keretében a IV. Zalaegerszegi Szalon megnyitójára, illetve opera és operett gálaestre került sor. Mind a két eseményen megjelent Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke. A gálaesten Marton Éva operaénekes, a Nemzet Művésze négy mesterszakos növendéke közreműködött.

den 24 januari 2016

Az amerikai kultúrattasé az MMA-nál

Christopher Machin, az Amerikai Egyesült Államok (USA) budapesti Nagykövetségének kulturális attaséja 2016. január 21-én bemutatkozó látogatásra érkezett dr. Kucsera Tamás Gergelyhez, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkárához. A találkozót az amerikai fél azért indítványozta, hogy közelebbről megismerje a köztestület működését.

den 22 januari 2016

Nemzeti kultúra – konferencia az Országházban

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkársága „Nemzeti kultúra – társadalom, gazdaság, jólét" címmel szakmai konferenciát tartott január 12-én az Országház felsőházi termében, melyen részt vett többek között Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, valamint Hámori József agykutató, volt kulturális miniszter.

den 13 januari 2016

Elhunyt Zsigmond Vilmos

Január 1-jén, életének 86. évében elhunyt Zsigmond Vilmos, a kortárs film- és fotóművészet egyik legjelentősebb alkotója, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

den 4 januari 2016
Första Senaste
// ]]>