Az OKTB kihelyezett ülése

Az MMA Oktatási, Képzési és Tudományos Bizottsága 2018. szeptember 19–21-én kihelyezett ülést tartott, melynek helyszíne a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottságának székháza volt. A Bizottság szeptember 19-ei ülésének alkalmával kialakította ajánlását a művészetoktatási területen adományozandó Elismerő Oklevelek tárgyában. A köztestület a Magyar Művészeti Akadémia Elismerő Oklevelét adományozza a művészetoktatásban kimagasló teljesítményt elért pedagógusok, művésztanárok, művészetpedagógiai kutatók, közösségek, intézmények részére; az elismerésből évente legfeljebb öt adományozható, mellyel bruttó 250 ezer forint pénzjutalom jár. A művészetpedagógiai kutató kategória az MMA Díjszabályzatának ez évi módosítása következtében került bevezetésre, a képző kategória helyett.
A Bizottság két vendégelőadót köszönthetett kihelyezett ülésén; Uzsalyné Dr. Pécsi Rita neveléskutató: „Jó embert nevelni" című előadását, valamint Pongrácz Éva: Cigánygyerekek saját élményű modern művészeti nevelése című prezentációját hallgatta meg, s folytatott konzultációt a bemutatott gyakorlatok témájában.
Az OKTB szeptember 20-ai ülésén jelen volt dr. Kucsera Tamás Gergely főtitkár, és dr. Kocsis Miklós, az MMA MMKI igazgatója, a napirenden az aktuális Nemzeti Alaptanterv tervezetéről történő konzultáció szerepelt, amely diskurzus a pénteki munkaülésen is folytatódott.
A Bizottság szakmai látogatás tett a Zsolnay Kulturális Negyedben és a Nagyharsányi Szoborparkban.
den 28 september 2018  |  oktb díjszabályzat