Adventi est az óbudai regös gyerekekkel

Az Akadémiai Szalon hagyományaihoz híven december 18-án is meghívta az óbudai regös gyerekeket, akik adventi estjükkel örvendeztették meg a jelenlévő akadémikusokat és művészeket. Utóbbiak ezt követően megtekintették a Csókay András idegsebészről készült portréfilmet, amelyben a világhírű orvos hitének gyökereiről és mindennapokban megtapasztalt valóságáról mesélt. Az eseményen mások mellett részt vett prof. em. Fekete György, az MMA tiszteletbeli elnöke is.
den 18 december 2019

Mesterek és tanítványok

Portré Sáros László György építészről

November 6-án a Mesterek és tanítványok című Sáros László György építész, fotóművész életéről és munkásságáról készült portréfilmet vetítették az Akadémiai Szalonban. Az esten a háznagyi teendőket az építészettel és műemlékvédelemmel foglalkozó televíziós szerkesztő, Osskó Judit látta el. 

den 6 november 2019

A hirtelen felnőtt gyermekek…

Október 30-án Kovács István Széchenyi-díjas költő, történész, kultúrdiplomata A gyermekkor tündöklete című ötvenhatban játszódó regénye volt az egyik visszatérő motívuma az életművet áttekintő estnek, mely találóan azt a címet kapta, hogy A hirtelen felnőtt gyermekek… 
Az est háznagyi teendőit Borbély László író és Juhász Judit látta el, beszélgetőtárs Szörényi László irodalomtörténész, kritikus volt. Az est során Kovács István verseit és írásait Dóka Andrea színművész tolmácsolta. 

den 30 oktober 2019

A zenepedagógiai díjazottak köszöntése

A Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Tagozata 2019. évi zenepedagógus díjazottjainak köszöntésére és az oklevelek átadására került sor október 9-én a Makovecz Imre utcai Akadémiai Szalonban. 

den 9 oktober 2019

Kismonográfia Mezey Gáborról

Mezei Gábor Munkácsy-Mihály díjas belsőépítészről készült kismonográfiát mutatta be a Makovecz Szalonban Fekete György, az MMA tiszteletbeli elnöke. Az MMA Kiadó gondozásában, Kernács Gabriella tollából napvilágot látó kötet ismertetőjén Dóka Andrea színművész részleteket olvasott fel a műből.

den 25 september 2019

Színvallás

Hefter László üvegművésszel Dvorszky Hedvig beszélgetett

Hefter László Ferenczy Noémi díjas üvegművész-restaurátorral beszélgetett a Makovecz Szalonban szeptember 18-án Dvorszky Hedvig művészettörténész. A háznagyi teendőket Juhász Judit látta el, aki a Pannon táj szerelmesének nevezte a 76. születésnapját minap ünneplő üvegművészt.

den 18 september 2019
Första Senaste