Átadták az MMA 2022-es tagozati díjait

A Magyar Művészeti Akadémia tagozatai évente két-két személy részére ítélik oda a tagozati díjakat, amely közül az egyik határon túli, vagy diaszpórában élő művész, illetve művészetelméleti szakember elismerésére szolgál. A 2022. évi tagozati díjakat az elnökség jelenlétében, Vashegyi György köszöntője után 2022. szeptember 19-én adták át ünnepélyes keretek között a tagozatvezetők a Magyar Művészeti Akadémia székházában, a Pesti Vigadó Makovecz termében.
19.09.2022.

Meghívó a Magyar Művészeti Akadémia 2022. október 12-i közgyűlésére

A Magyar Művészeti Akadémia 2022. október 12-én közgyűlést tart székházában, a Pesti Vigadóban.

A Magyar Művészeti Akadémiáról szóló 2011. évi CIX. törvény 15. §-a szerint a Magyar Művészeti Akadémia közgyűlését a napirend megjelölésével az elnök hívja össze.

26.09.2022.

Megnyitották az MMA Művészeti Ösztöndíjprogram 2022-es évfolyamát

A Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Ösztöndíjprogramjának immáron ötödik évfolyamának megnyitóünnepségét tartották 2022. szeptember 20-án a Pesti Vigadó (az MMA székháza) Dísztermében. A száz nyertes pályázó és a jelenlévő akadémikusok előtt beszédet mondott Vashegyi György, az MMA elnöke, Richly Gábor, az MMA főtitkára és Csáji László Koppány, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) megbízott igazgatója.

22.09.2022.

Közgyűlési képviselők találkozója

Az elmúlt hetekben tagozatonként megválasztották a Magyar Művészeti Akadémia köztestületi tagjainak új közgyűlési képviselőit. A képviselőket szeptember 20-án Vashegyi György elnök eredményes és jó hangulatú találkozón köszöntötte az MMA iroda­há­zá­nak Akadémiai klubjában, ahol az MMA elnöke közvetlenül tájé­koz­tat­hatta a képviselőket a köztestület aktuális terveiről. A közgyűlési képviselők mandátuma két évre szól.

20.09.2022.

Szent István-emlékéremben részesült Juhász Judit

Székesfehérvár legrangosabb civil díját, az Államalapító Szent István Érdemérem és Díjat vehette át 2022. augusztus 16-án Juhász Judit újságíró, a Magyar Művészeti Akadémia szóvivője Spányi Antal megyés püspöktől, a civil elismerés kuratóriumának elnökétől. A díjazottat az eseményen Soltész Miklós államtitkár méltatta, aki így jellemezte Juhász Juditot: „Lehet úgy is érdekes az ember, hogy a szépet mutatja be szelíden és nem harsányan mondja el az igazát."

17.08.2022.
Poslednja
// ]]>