2019. május 24–26. – Huszonötödik Szolnoki Országos Néptáncfesztivál

A háromnapos fesztivál zsűrijének elnöke Mihályi Gábor koreográfus, rendező, az MMA levelező tagja. A zsűri tagja többek között Eredics Gábor népzenész, az MMA levelező tagja is. A fesztivált támogatja a Magyar Művészeti Akadémia.
A Szolnoki Országos Néptáncfesztivál az ország egyik legrégebbi néptáncfesztiválja, története 1964-ig nyúlik vissza. Eleinte évente, majd kétévente került megrendezésre Szolnok reprezentatív művészeti központjaiban. A fesztivál célja a kezdetektől változatlan, ösztönözni új alkotások születését, újra és újra megmutatni a már ismert alkotók innovatív munkáit éppúgy, mint teret adni a fiatal generációknak.
A fesztivál hagyományos értékeinek megtartásával, korunk igényeihez való igazításával és a kísérő rendezvények bővítésével vállalkozott 2009-ben az Aba-Novák Kulturális Központ a fesztivál újraindítására. Folytatva a Szolnoki Néptáncfesztivál tíz éve megszakadt hagyományát, ezekhez méltó, igen magas színvonalú művek születtek 2009-ben csakúgy, mint a 2011-es, a 2013-as, a 2015-ös és 2017-es fesztiválon.
További információk itt érhetőek el.
 
Helyszín: Aba-Novák Agóra Kulturális Központ (5000 Szolnok Hild J. tér 1.)
// ]]>