Szentmártoni János marad az Írószövetség elnöke

Újraválasztotta Szentmártoni Jánost, a Magyar Írószövetség elnökét a szervezet közgyűlése december 7-én (szombaton) Budapesten. Az elnökség tagja lett Erős Kinga, Mezey Katalin, Fekete Vince, Dobozi Eszter, Csender Levente és Vasy Géza.
Az elnöki posztra a szervezetet három éve irányító Szentmártoni János volt az egyetlen jelölt. Szentmártoni korábban elmondta, azért indult ismét az elnöki posztért, mert szeretné végigvinni az Írószövetség megújításának folyamatát.
Szentmártoni János szerint radikális fiatalítás ment végre a szervezeten belül, megújult az Írószövetség arculata, új honlap indult. A Írószövetséget sikerült gazdaságilag konszolidálni, amit az tett lehetővé, hogy 2012 óta önálló költségvetési soron szerepel a szervezet támogatása évente 30 millió forinttal. Közölték azt is, hogy márciustól a Magyar Írószövetség Bajza utcai székháza ténylegesen az írók, költők házává válhat, a kormány ugyanis döntött arról, hogy a rendkívüli kormányzati intézkedések keret terhére biztosítja az Írószövetség székháza bérleti díjának fedezetét.
MTI
09.12.2013.  |  mezey katalin szentmártoni jános