2020. november 8–12. – SZÍN-TÁR Kecskeméten

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg hazai és határon túli színészképző intézmények személyes és online részvételével Kecskeméten a SZÍN-TÁR Színművészeti Egyetemek Találkozóját, amit a koronavírus járvány miatt márciusban elhalasztottak. Az esemény visszatérő támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.
A rangos színházi seregszemlén a Szent István Egyetem, Kaposvár - Rippl-Rónai Művészeti Kar 3. és 5. éves hallgatói, az ELTE Filmtudomány tanszék, a Thália Tanoda, a Pesti Magyar Színiakadémia fogadta el meghívást. Online vesz részt az Újvidéki Művészeti Akadémia és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem.
Az 5 nap alatt 10 előadással, filmvetítéssel és közönségtalálkozókkal is várják a fiatalságra is kíváncsi közönséget. A műsort és műfajokat tekintve széles spektrumot vonultat fel a találkozó: klasszikus és kortárs művek egyaránt képviseltetik magukat, Móricz Zsigmond művein keresztül, Brecht klasszikusán át Örkény Istvánig, a jól ismert My Fair Lady vagy a számos feldolgozásban színpadra állított Akárki című előadás.
További információk az esemény honlapján érhetőek el.
 
A SZÍN-TÁR helyszínei:
- Kelemen László Kamaraszínház (Kecskemét, Rákóczi út 15.)
- Ruszt József Stúdió Színház (Kecskemét, Katona József tér 10.)
Koledar
// ]]>